Άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο με ώθηση από τα αμερικανικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο με ώθηση από τα αμερικανικά μάκρο
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι τιμές του πετρελαίου.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η καθησύχαση των φόβων για ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στον μαύρο χρυσό, στον απόηχο της δημοσιοποίησης κρίσιμων στοιχείων για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 1,5% ή 1,18 δολάρια στα στα 78,16 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Οκτωβρίου να διαμορφώνονται στα 81,04 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 1,6% στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe.

Νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σημείωσαν την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν, τονώνοντας τις καταναλωτικές δαπάνες.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε χαμηλά πέντε εβδομάδων οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ήπια κέρδη την Πέμπτη για τον χρυσό

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider