«Άλμα για το κακάο - Τα μάτια των traders στον καιρό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα για το κακάο - Τα μάτια των traders στον καιρό
Άνοδο 3% σημειώνουν τα futures του κακάο, ανατρέποντας τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, με τους traders να επικεντρώνονται στις προοπτικές της παραγωγής των βασικών καλλιεργητών της Δυτικής Αφρικής.

Άνοδο 3% σημειώνουν τα futures του κακάο, ανατρέποντας τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, με τους traders να επικεντρώνονται στις προοπτικές της παραγωγής των βασικών καλλιεργητών της Δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι καιρικές συνθήκες παρακολουθούνται συνεχώς από τους παραγωγούς. Στην Νιγηρία και το Καμερούν έχει πέσει ελαφριά έως μέτρια βροχή, ενώ οι αναμενόμενες βροχές αυτή την εβδομάδα είναι πιθανό να βοηθήσουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών. Ορισμένα άλλα μέρη της Δυτικής Αφρικής αναμένεται να έχουν ξηρότερες συνθήκες, που θα καταπονήσουν τις καλλιέργειες.

Παρόλα αυτά, οι καιρικοί κίνδυνοι και οι προκλήσεις για τους αγρότες παραμένουν, απειλώντας να διατηρήσουν το κόστος των κόκκων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ενώ το κακάο έχει υποχωρήσει από το ρεκόρ που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος - εν μέρει λόγω των προσδοκιών για καλύτερες σοδειές σε ορισμένους παραγωγούς της Δυτικής Αφρικής - οι τιμές είναι διπλάσιες από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Οι traders θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις καιρικές συνθήκες καθώς πλησιάζει η συγκομιδή της κύριας καλλιέργειας της Αφρικής.

«Οι βροχές επιστρέφουν την κατάλληλη στιγμή, αφού οι αγρότες είχαν ψεκάσει εξαντλητικά τα αγροκτήματά τους για να αποφύγουν τις επιθέσεις εντόμων», δήλωσε ο Rahamatu Kila Tume, αγρότης στο Loum του Καμερούν. «Τα χημικά είχαν αρκετό χρόνο για να διεισδύσουν σημαντικά στα φυτά, μειώνοντας τις πιθανότητες για περαιτέρω σοβαρές επιθέσεις εντόμων».

Οι αγρότες στη νοτιοανατολική Νιγηρία αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στις φυτείες μετά τις βροχές. Στα νοτιοδυτικά, οι συνθήκες παραμένουν ξηρές, επηρεάζοντας τα σπορόφυτα που φυτεύτηκαν στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τον Solomon Taiwo, συντονιστή ζώνης στην Ένωση Καλλιεργητών Κακάο της Νιγηρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζεφ Μπέζος: Θέλει να αγοράσει τους πρωταθλητές του ΝΒΑ

Χρυσός: Παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά - Πρόβλεψη για 3.000 δολάρια το 2025

GM: Aπολύει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους

gazzetta
gazzetta reader insider insider