Πετρέλαιο: Στα 74 δολάρια η τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Στα 74 δολάρια η τιμή
Πτωτικά έκλεισαν τα futures του πετρελαίου την Τρίτη, με την τιμή ανά βαρέλι να υποχωρεί περίπου στα 74 δολάρια, μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης.

Πτωτικά έκλεισαν τα futures του πετρελαίου την Τρίτη, με την τιμή ανά βαρέλι να υποχωρεί στα περίπου 74 δολάρια. Οι σημερινές απώλειες έρχονται να προστεθούν στην πτώση που σημείωσε το αργό τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για εξασθένιση της ζήτησης στην Ασία αλλά και διαπραγματεύσεων για κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού και του Brent έχουν υποχωρήσει κατά 9,2% μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο.

Οι τιμές για το αργό πετρέλαιο διαμορφώθηκαν την Τρίτη ως εξής:

Συμβόλαιο West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου: 74,04 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 33 σεντς ή 0,44%. Μέχρι σήμερα από τις αρχές του χρόνου, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει κερδίσει 3,2%.

Συμβόλαιο Brent παραδόσεως Οκτωβρίου: 77,20 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 46 σεντς ή 0,59%. Από τις αρχές του χρόνου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς είναι αμετάβλητος, με άνοδο μόλις 0,2%.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει, καθώς το Ιράν απέφυγε μέχρι στιγμής να επιτεθεί στο Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη στα τέλη Ιουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναχώρησε την Τρίτη για τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να συνεχίσει τις συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός μπορεί να αποτρέψει έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή. Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδέχθηκε μια πρόταση γεφύρωσης και κάλεσε τη Χαμάς να κάνει το ίδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάιντεν ενέκρινε απόρρητη πυρηνική στρατηγική η οποία εστιάζει στην κινεζική απειλή

Σολτς: Η Κάμαλα Χάρις θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider