Πτώση 1% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 1% για το πετρέλαιο
Υποχώρησαν για δεύτερη μέρα οι τιμές του πετρελαίου.

Υποχώρησαν για δεύτερη μέρα οι τιμές του πετρελαίου καθώς η αναθεωρημένη μέτρηση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, φανέρωσε ότι προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας από ότι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, ασκεί περαιτέρω πιέσεις στους επενδυτές.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού πετρελαίου (WTI) να υποχώρησαν 1,24 δολάρια ή 1,69% στο κλείσιμο της Τρίτης και να διαπραγματεύονται στα 71,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent βρέθηκε στα 76,05 δολάρια ανά βαρέλι με πτώση 1,15 δολάρια ή 1,49%.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 818.000 λιγότερες θέσεις εργασίας για το 12μηνο από τον Μάρτιο 2023 έως τον Απρίλιο του 2024 από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Στα πλαίσια της ετήσιας αναθεώρησης των μετρήσεων για τις μισθοδοσίες εξαιρουμένου του γεωργικού τομέα, το Γραφείο των Εργασιακών Στατιστικών ανακοίνωσε ότι στην πραγματικότητα οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 30% λιγότερο από τις 2,9 εκατ. που είχε αρχικά εκτιμηθεί για την υπό εξέταση περίοδο.

«Το κεντρί στην ουρά του σκορπιού που πονάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ότι τα στοιχεία αυτά συνέβαλαν στη δημιουργία μιας κρίσης εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Tim Snyder, επικεφαλής οικονομολόγος της Matador Economics.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με την προοπτική μίας οικονομικής ύφεσης στην Κίνα που θα επιβαρύνει σημαντικά τη ζήτηση του αργού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ μετά τα πρακτικά της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider