Wall Street: Η προσμονή για την ομιλία Πάουελ πίεσε τους δείκτες - Απώλειες 1,6% για Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η προσμονή για την ομιλία Πάουελ πίεσε τους δείκτες - Απώλειες 1,6% για Nasdaq
Δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αγωνία τους οι επενδυτές για τον «χρησμό» του προέδρου της Fed την Παρασκευή στο οικονομικό συνέδριο του Jackson Hole

Δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αγωνία τους οι επενδυτές για τον «χρησμό» του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή στο οικονομικό συνέδριο του Jackson Hole, γεγονός που διεύρυνε αργά και σταθερά τις πιέσεις στο ταμπλό της Wall Street. Όπως σημειώνει το MarketWatch οι ομιλίες του Πάουελ συνήθως φέρνουν άνοδο, αλλά όταν αυτό δεν συμβαίνει, η πτώση είναι ηχηρή και η αγορά ανησυχεί μήπως βιώσει το δεύτερο.

Σήμερα ο Dow Jones έχασε 177 μονάδες ή 0,43% κλείνοντας στις 40.712,78 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,83% στις 5.574,20 μονάδες στην χειρότερη του ημέρα από το sell-off της 5ης Αυγούστου. Ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 1,63% ολοκληρώνοντας στις 17.626,07 μονάδες.

Οι μετοχές υπέστησαν πίεση από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε περίπου 10 μονάδες βάσης στο 3,875%.

«Η αγορά ήταν επίπεδη σαν τηγανίτα σχεδόν όλο το πρωί», είπε ο George Ball, πρόεδρος της Sanders Morris. «Έχετε μια πολύ λεπτή αγορά που, σήμερα, κοιτάζει μπροστά με τρόμο την Labor Day και για το τι θα συμβεί μετά την Labor Day (στις 2 Σεπτεμβρίου».

Οι επενδυτές ελπίζουν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά για την πολιτική επιτοκίων στην ομιλία του Πάουελ. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME είναι ομόφωνοι στην αναμονή μείωσης του κόστους δανεισμού τον επόμενο μήνα, αλλά διχάζονται ως προς το αν η μείωση θα είναι κατά ένα τέταρτο ή μισή ποσοστιαία μονάδα.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο, που έγιναν γνωστά την Τετάρτη, ανέφεραν ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας είπαν ότι «πιθανότατα» θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί το επιτόκιο των Fed Funds από το τρέχον εύρος του 5,25% στο 5,5% στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου - εάν τα στοιχεία συνεχίσουν να έρχονται όπως αναμενόταν.

Στα ταμπλό, «βουτιά» 14,70% σημείωσε η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας Snowflake, παρ' όλο που τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη μετά το «καμπανάκι» ανήλθαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Ακόμα, απώλειες σχεδόν 10% κατέγραψε η μετοχή της Urban Outfitters στον απόηχο της ανακοίνωσής της για μειωμένες πωλήσεις στα ίδια καταστήματα που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Στον αντίποδα στο +35,42% εκτινάχθηκε η μετοχή της Peloton, αφ' ότου η εταιρεία είχε ενισχυμένες πωλήσεις για πρώτη φορά εδώ και εννέα τρίμηνα, επιβεβαιώνοντας πως βγαίνει από την ύφεση. Τα αποτελέσματα που για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις δεν έδωσαν σαφή εικόνα, ωστόσο, για την πορεία του υπόλοιπου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά ο Stoxx 600

Απώλειες 1,2% για τον χρυσό

Πτώση 1% για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider