Απώλειες 1,2% για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1,2% για τον χρυσό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Οι τιμές δέχθηκαν πίεση από την ανάκαμψη του δολαρίου και τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων

Περισσότερο από 1% υποχώρησαν την Πέμπτη οι τιμές του χρυσού, μετά την πίεση που δέχθηκαν από την ανάκαμψη του δολαρίου και τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, την ώρα που οι traders ανυπομονούν για την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ και για τυχόν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός αγοράς spot υποχώρησε κατά 1,2% στα 2.481,75 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 2.531,60 δολαρίων την Τρίτη.

Τα futures χρυσού διολίσθησαν 1,2% στα 2.517,6 δολάρια.

«Έχουμε μια άνοδο στις αποδόσεις των διετών ομολόγων και μια άνοδο του δολαρίου... Ο χρυσός είχε μια απίστευτη πορεία πριν από τρεις συνεδρίες. Έκανε νέα υψηλά όλων των εποχών, επομένως είναι φυσικό για τους traders να αποκομίζουν κάποια κέρδη», δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Blue Line Futures.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,5% έναντι των αντιπάλων του, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα. Οι αποδόσεις αναφοράς των ΗΠΑ 10 ετών ανέβηκαν επίσης.

Η εστίαση της αγοράς μετατοπίζεται τώρα στην ομιλία του Πάουελ την Παρασκευή στο Οικονομικό Συμπόσιο του Jackson Hole. Την Τετάρτη, τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 30-31 Ιουλίου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είχαν έντονη τάση για μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

«Εάν ο πρόεδρος Πάουελ μπορεί να εκφράσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, τέτοιου είδους σήματα θα πρέπει να πυροδοτήσουν άλλη μια άνοδο για τον χρυσό», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group.

Τουλάχιστον δύο στελέχη της Fed εξέφρασαν την Πέμπτη την υποστήριξή τους για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Οι περισσότερες χρηματιστηριακές εταιρείες προβλέπουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed τον Σεπτέμβριο, ενώ η J.P. Morgan, η Citigroup και η Wells Fargo αναμένουν μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το spot ασημί υποχώρησε 2,2% στα 28,98 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,7% στα 947,2 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 2,5% στα 927,5 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Ενεργειακά έτοιμη η Ευρώπη για τον χειμώνα - Έχει πληρώσει στο 90% τα αποθέματα σε φυσικό αέριο

Γεμάτες κατά 90% oι αποθήκες φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Εμπορεύματα: Οι μεγάλοι νικητές και οι χαμένοι το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider