Άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εξετάζουν τα γεωπολιτικά δρώμενα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εξετάζουν τα γεωπολιτικά δρώμενα
Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το κλείσιμο της Δευτέρας με μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή.

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα μεικτά πρόσημα της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή. Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου άνοιξαν, μετά τη χθεσινή τραπεζική αργία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στο +0,30% και τις 519,62 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,30%, στις 4.909 μονάδες. Ο κλάδος των ορυχείων σημειώνει άνοδο κατά 0,84%, ο κλάδος των ταξιδιών και της αναψυχής μειώνεται κατά 0,28% και ο τεχνολογικός υποχωρεί κατά 0,11%.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,24%, στις 18.665 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,33% στις 7.556 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κυμαίνεται στις 8.383 μονάδες με κέρδη 0,65%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,32% στις 33.719 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει αύξηση 0,41% στις 11.311 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή, μετά τα χτυπήματα που αντάλλαξαν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ το Σαββατοκύριακο, αυξάνοντας τους φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή.

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, που επιβεβαίωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ήταν σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο.

Ασία

Με μεικτά πρόσιμα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, επηρεαζόμενα από τις απώλειες του S&P 500 και του Nasdaq κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για τα κέρδη του κλάδου της βιομηχανίας από την Κίνα.

Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο κατέγραψαν άνοδο 3,6% σε ετήσια βάση, έναντι της αύξησης 3,5% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,47%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,73%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,32%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης είχε απώλειες 0,24%.

Δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε ανοδικά 0,43% , ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,57%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας αντέστρεψε τα κέρδη και υποχώρησε κατά 0,16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλότερα το Χρηματιστήριο - Ζητούμενο η επιστροφή των επενδυτών στην ενεργό δράση

Paramount: Έκλεισε η εξαγορά από την Skydance με ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Ταχιάος: Μετρό και Flyover μεταμορφώνουν τη Θεσσαλονίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider