Paramount: Έκλεισε η εξαγορά από την Skydance με ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Paramount: Έκλεισε η εξαγορά από την Skydance με ανατροπή της τελευταίας στιγμής
Το κινηματογραφικό στούντιο θα κατέληγε στον Έντγκαρ Μπρόνφμαν Τζούνιορ, ο οποίος απέσυρε την προσφορά του στο παρά... ένα.

Το μεγαλύτερο «δράμα» του Χόλιγουντ της φετινής χρονιάς φαίνεται να έφτασε στο φινάλε του, καθώς ο Έντγκαρ Μπρόνφμαν Τζούνιορ απέσυρε την ύστατη στιγμή την προσφορά του για να αγοράσει τη National Amusements, την μητρική εταιρεία της Paramount Global.

Σύμφωνα με το Market Watch, η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για τη Skydance Media να αγοράσει επιτέλους την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης της Σάρι Ρέντστοουν, δίνοντας τέλος σε μήνες εικασιών και ανατροπών.

«Η ομάδα μας ενημέρωσε την ειδική επιτροπή ότι θα βγούμε από τη διαδικασία της εξαγοράς. Ήταν προνόμιο που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω», είπε ο Μπρόνφμαν σε δήλωση στα ΜΜΕ. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Paramount Global είναι μια εξαιρετική εταιρεία, με μια ασυναγώνιστη συλλογή από πρωταγωνιστικά ονόματα, περιουσιακά στοιχεία και ανθρώπους. Αν και μπορεί να υπήρχαν διαφορές, πιστεύουμε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία πώλησης πιστεύουν ότι οι καλύτερες μέρες της Paramount είναι μπροστά. Συγχαίρουμε την ομάδα της Skydance και ευχαριστούμε την ειδική επιτροπή και την οικογένεια Ρέντστοουν για την ενασχόλησή τους κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων της εξαγοράς», πρόσθεσε.

Σε μια δήλωση τη Δευτέρα το βράδυ, η ειδική επιτροπή της Paramount επιβεβαίωσε ότι ο Μπρόνφμαν είχε αποσύρει την προσφορά του και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του.

«Έχοντας διερευνήσει διεξοδικά τις δυνατότητες δράσης για την Paramount για σχεδόν οκτώ μήνες, η Ειδική Επιτροπή μας συνεχίζει να πιστεύει ότι η συναλλαγή που έχουμε συμφωνήσει με τη Skydance προσφέρει άμεση αξία και δυνατότητα συνεχούς εξέλιξης στη δημιουργία αξίας σε ένα ταχέως εξελισσόμενο βιομηχανικό τοπίο», ανέφερε ο πρόεδρος της Paramount Τσαρλς Φίλιπς Τζούνιορ. Η συμφωνία της Skydance αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2025, με την προϋπόθεση ότι θα περάσει από τις κανονιστικές ρυθμίσεις.

Τον Ιούλιο, η οικογένεια Ρέντστοουν συμφώνησε να πουλήσει την εταιρεία της για περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια στη Skydance του Ντέιβιντ Έλισον, το ανεξάρτητο κινηματογραφικό στούντιο πίσω από τα «Top Gun: Maverick» και «Mission: Impossible — Dead Reckoning», μεταξύ άλλων.

Η Skydance θα αγόραζε πρώτα την National Amusements και μετά θα συγχωνευόταν η Skydance και η Paramount. Αλλά αυτή η συμφωνία περιελάμβανε μια περίοδο 45 ημερών κατά την οποία επετράπη στην ειδική επιτροπή της Paramount να εξετάσει άλλες προσφορές.

Ο Μπρόνφμαν έκανε μια τελική προσφορά 6 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, λίγο πριν λήξει η προθεσμία. Αυτό περιλάμβανε μια πρόταση 1,7 δισ. δολαρίων που θα πρόσφερε στους μετόχους - πλην της Ρέντστοουν- ένα premium για εξαργύρωση με 16 δολάρια ανά μετοχή, αντί για τα 15 δολάρια ανά μετοχή που είχε προτείνει η Skydance.

Το διοικητικό συμβούλιο της Paramount παρέτεινε την προθεσμία κατά 15 ημέρες, εξοργίζοντας τη Skydance, η οποία φέρεται να την κατηγόρησε για αθέτηση της σύμβασης. Όμως η αποχώρηση του Μπρόνφμαν την τελευταία στιγμή έφερε την ολοκλήρωση της αρχικής συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καναδάς: Προκαλεί την οργή της Κίνας με την επιβολή δασμών

ExxonMobil: Σχεδόν αμετάβλητη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο ως το 2050

gazzetta
gazzetta reader insider insider