Χρυσός: Ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή του πληθωρισμού των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή του πληθωρισμού των ΗΠΑ
Ο χρυσός αγοράς spot υποχώρησε 0,3% στα 2.510,31 δολάρια ανά ουγγιά.

Υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, κλείνοντας ωστόσο κοντά στα υψηλά της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναζητούν σαφήνεια σχετικά με το μέγεθος της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ενόψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο χρυσός αγοράς spot υποχώρησε 0,3% στα 2.510,31 δολάρια ανά ουγγιά, κοντά στο υψηλό των 2.531,60 δολαρίων που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού διαμορφώθηκαν 0,4% χαμηλότερα στα 2.545,60 δολάρια.

Οι επενδυτές εκτιμούν κατά 71% ότι θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και δίνουν 29% πιθανότητα τα επιτόκια να μειωθούν μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Μέσα στο 2024, χρυσός έχει σημειώσει διαδοχικά υψηλά με άνοδο περίπου 22% για το έτος , λόγω των προσδοκιών για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αλλά και των παρατεταμένων ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, που κλιμακώθηκαν την Κυριακή, με μία μεγάλη ανταλλαγή πυραύλων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider