Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο
Η Λιβύη είναι υπεύθυνη για τη συντριπτική πλειονότητα του πετρελαίου που εξάγεται στην παγκόσμια αγορά, με τα ευρωπαϊκά έθνη να αποτελούν τους κύριους αγοραστές, παράγοντας περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πτώση πάνω από 2% κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου, μετά την άνοδο που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση υπό το φόβο ότι η Λιβύη, μέλος του ΟΠΕΚ, θα σταματήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα το αμερικανικό αργό πετρελαίου (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 75,53 δολάρια, με πτώση 1,89 δολάρια ή 2,44%. Μέσα στο 2024 το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 5,4%.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς το Brent, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε στα 79,55 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 1,88 δολάρια ή 2,31%. Μέσα στο 2024 το Brent σημειώνει άνοδο 3,3%.

Η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου βρέθηκε στα 2,24 δολάρια ανά γαλόνι, υποχωρώντας 1,45% ή 3 σεντς. Μέσα στο 2024 η βενζίνη σημειώνει κέρδη 6,8%.

Το φυσικό αέριο Σεπτεμβρίου ανήλθε στα 1,90 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια με πτώση πάνω από 5 σεντς. Μέσα στο 2024 το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει κατά 24,3%.

Η Λιβύη είναι υπεύθυνη για τη συντριπτική πλειονότητα του πετρελαίου που εξάγεται στην παγκόσμια αγορά, με τα ευρωπαϊκά έθνη να αποτελούν τους κύριους αγοραστές, παράγοντας περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Το αμερικανικό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο στην προηγούμενη συνεδρίαση ως το καλύτερο υποκατάστατο για τους εισαγωγείς που αναζητούν να αντικαταστήσουν τη «χαμένη» προσφορά της Λιβύης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ExxonMobil: Σχεδόν αμετάβλητη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο ως το 2050

Λιβύη: ΟΗΕ και ΗΠΑ καλούν σε συνομιλίες για επίλυση της κρίσης γύρω από την κεντρική τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider