Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω «χορού» εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω «χορού» εταιρικών αποτελεσμάτων
αποτελέσματα τριμήνου από Lego, Prudential, Novonesis και Brunello Cucinelli στην Ευρώπη, αλλά και μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ.

Άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών, αλλά και μακροοικονομικά στοιχεία, προκειμένου να προβλέψουν την πορεία των χρηματιστηρίων διεθνώς. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο κατά 0,20% και τις 519,82 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,22%, στις 4.909 μονάδες.

Ο κλάδος των ορυχείων υποχωρεί κατά 0,68%, ενώ ο τομέας των ασφαλίσεων καταγράφει κέρδη 0,53%. Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,26%, στις 18.744 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,20% στις 7.580 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κυμαίνεται στις 8.341 μονάδες με απώλειες 0,06%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ισχυροποιείται κατά 0,18% στις 33.846 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 αγγίζει τις 11.340 μονάδες με κέρδη 0,12%.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου οι Lego, Prudential, Novonesis και Brunello Cucinelli στην Ευρώπη, αλλά και μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρίσκονται τα αποτελέσματα της Nvidia, γύρω από τη μετοχή της οποίας έχει δημιουργηθεί μια επενδυτική «μανία».

Άλλωστε, αποτελεί πλέον κατά κάποιο τρόπο βαρόμετρο για τις μετοχές τεχνολογίας, αλλά και τον κλάδο της ΑΙ εν συνόλω. Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν σε βάθος τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου της εταιρείας που θα δημοσιευθούν μετά το κλείσιμο της Wall Street, καθώς βάσει αυτών θα υπολογίσουν την κατάσταση της αγοράς της τεχνητής νοημοσύνης.

Το θετικό σημερινό momentum διαδέχεται τα μεικτά πρόσημα της συνεδρίασης της Τρίτης, κατά την οποία ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με ήπια κέρδη. Στήριγμα αποτέλεσαν οι μετοχές ταξιδιού και αναψυχής, αφότου ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι, δήλωσε στο Reuters ότι οι τιμές των εισιτηρίων φαίνεται να μειώθηκαν λιγότερο από ό,τι προβλέπονταν το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ευνοώντας τους ισολογισμούς της αεροπορικής.

Παράλληλα, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν υψηλό σχεδόν έξι εβδομάδων την Τρίτη, ενισχυμένες από την αναζωπύρωση της ζήτησης και την αισιοδοξία για μείωση των επιτοκίων από την Fed τον Σεπτέμβριο. Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών για την οικονομία της χώρας αυξήθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον πληθωρισμό της Αυστραλίας τον Ιούλιο, ο οποίος ήταν υψηλότερος του αναμενόμενου. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,22%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,42%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακή άνοδο 0,02%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης είχε απώλειες 0,32%.

Δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε πτωτικά κατά 1,01% , ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,57%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κινείται αμετάβλητα στις 8.071 μονάδες. Η JD.com ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης εξαγορά 5 δισ. δολαρίων, οδηγώντας σε άλμα 2,24% της μετοχής του που είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ, ενώ η μετοχή της που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,47%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

116 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Σεπτέμβριο

Υποψήφια για το «κλαμπ» με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων η Berkshire Hathaway

Υπ. Υποδομών: Ξεκινάει η υλοποίηση δύο νέων οδικών τμημάτων στην Εύβοια

gazzetta
gazzetta reader insider insider