Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Πτώση για την Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Πτώση για την Nvidia
Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ανακάμψουν από τις απώλειες που σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναλύουν τα νέα μάκρο στοιχεία για την αγορά εργασίας, αλλά και τον ρυθμό που «έτρεξε» η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενώ προσπαθούν να ανακάμψουν από τις απώλειες που σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται ακόμη στον απόηχο των αποτελεσμάτων της Nvidia και αξιολογεί τις εξελίξεις στο χώρο των κολοσσών της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,49% και ανέρχεται στις 41.294 μονάδες. Αντίστοιχα, ο διευρυμένος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,54% στις 5.621 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,91% στις 17.708 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε στο 3,8% μετά την ανακοίνωση των κερδών της την Τετάρτη. Η εταιρεία κατασκευής τσιπ AI ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο. Σήμερα, η μετοχή κυμαίνεται στο -3,24%.

Η πτώση της μετοχής της Nvidia αντισταθμίστηκε από την άνοδο της μετοχής της Salesforce, η οποία διαπραγματευόταν στο 4,2%. Ο κολοσσός κατασκευής επιχειρηματικού λογισμικού σημείωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενισχύοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις των κερδών της για το σύνολο του έτους. Η μετοχή της σήμερα κερδίζει κατά 0,56%.

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη προσέφεραν στήριξη στη χρηματιστηριακή αγορά. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, απαλύνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες για ύφεση. Επιπλέον, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου αναθεωρήθηκε υψηλότερα σε αύξηση 3% από το αρχικό ποσοστό 2,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 3% η ανάπτυξη της οικονομίας το β' τρίμηνο

Γερμανία: Απρόσμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2% τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider