Γερμανία: Απρόσμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2% τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Απρόσμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2% τον Αύγουστο
Απρόσμενη επιβράδυνση, που ξεπέρασε τις προβλέψεις, παρουσίασε ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Αύγουστο.

Απρόσμενη επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Αύγουστο, φτάνοντας στο 2%, ρυθμός που συμπίπτει με τον στόχο που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για σταθερότητα τιμών.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλώτη (ΔΤΚ) στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση, από 2,6% τον Ιούλιο, διαψεύδοντας την πρόβλεψη των αναλυτών που είχαν εκτιμήσει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 2,3%, σε μια δημοσκόπηση του Reuters.

Οι μετρήσεις του πληθωρισμού εναρμονίζονται στη ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υπάρχει συγκρισιμότητα.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί το κόστος της ενέργειας και των τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 2,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ελαφρώς χαμηλότερα από το 2,9% του Ιουλίου. Τα στοιχεία της Destatis έδειξαν ετήσια μείωση του κόστους ενέργειας κατά 5,1% τον Αύγουστο.

Πολλά μεγάλα γερμανικά κρατίδια κατέγραψαν επιβράδυνση του πληθωρισμού. Τα στοιχεία έρχονται μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider