Πετρέλαιο: Rebound σχεδόν 2% για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Rebound σχεδόν 2% για το αμερικανικό αργό
Ανέκαμψαν οι τιμές μετά από ένα σερί δύο αρνητικών συνεδριάσεων, καθώς η Λιβύη επιβεβαίωσε σημαντικές διαταραχές στην παραγωγή πετρελαίου της.

Άνοδο σχεδόν 2% σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την Πέμπτη, σημειώνοντας ανάκαμψη μετά από ένα σερί δύο αρνητικών συνεδριάσεων, καθώς η Λιβύη επιβεβαίωσε σημαντικές διαταραχές στην παραγωγή πετρελαίου της.

Συγκεκριμένα το West Texas Intermediate, συμβολαίου Οκτωβρίου, έκλεισε στα 75,91 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 1,39 δολάρια ή 1,9%. Μέχρι στιγμής το 2024, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 5,9%.

Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου, ολοκλήρωσε μία ανάσα από τα 80 δολάρια, στα 79,94 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 1,29 δολάρια ή 1,64%. Φέτος, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς καταγράφει κέρδη 3,7%.

Η παραγωγή στη Λιβύη μειώθηκε κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια τις τελευταίες τρεις ημέρες, μία συνολική απώλεια 120 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του μέλους του ΟΠΕΚ.

Η εταιρεία συμβούλων Rapidan Energy έχει εκτιμήσει ότι οι διακοπές παραγωγής στη Λιβύη θα ανέλθουν συνολικά σε 900.000 έως 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και θα διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, το Ιράκ σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου από 4,25 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο σε περίπου 3,9 εκατομμύρια βαρέλια τον Σεπτέμβριο, δήλωσε πηγή στο Reuters. Το Ιράκ παράγει πάνω από την ποσόστωσή του των 4 εκατομμυρίων βαρελιών στο πλαίσιο συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, σύμφωνα με το Reuters.

«Η κατάρρευση της παραγωγής αργού πετρελαίου στη Λιβύη, η αυξανόμενη απειλή ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή και η αποθήκευση αργού πετρελαίου της EIA σε χαμηλό οκτώ μηνών, λειτουργούν ως ουραίοι άνεμοι για το αργό πετρέλαιο», ο Bob Yawger, εκτελεστικός διευθυντής του ενεργειακού μελλοντικού συμβολαίου. στη Mizuho Securities, έγραψε σε απογευματινό σημείωμα. «Ωστόσο, οι ταύροι του αργού πετρελαίου θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή», έγραψε ο Yawger. «Όσο μεγαλύτερο είναι το ράλι του αργού πετρελαίου και όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο πιο πιθανό θα είναι ο ΟΠΕΚ+ να προσθέσει τις 500.000 συν στην αγορά από τον Οκτώβριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Ευρωαγορές: O γερμανικός πληθωρισμός ώθησε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον DAX

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με στήριγμα από ΟΤΕ, ΔΕΗ και Τιτάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider