Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με στήριγμα από ΟΤΕ, ΔΕΗ και Τιτάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με στήριγμα από ΟΤΕ, ΔΕΗ και Τιτάν
Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, χωρίς να μπορέσει να ανακάμψει σημαντικά, παρά το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, αντιστρέφοντας το αρνητικό πρόσημο στο τέλος της συνεδρίασης, παρά το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης, έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις δεν κατάφερε σήμερα να ανακάμψει σημαντικά. Ωστόσο στήριγμα έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της Τιτάν, με κέρδη άνω του 1%.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.426,91 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,11%. Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκε σε εύρος διακύμανσης 8,3 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.428,70 μονάδες (+0,23%) και κατώτερη τιμή στις 1.420,40 μονάδες (-0,35%).

Ο τζίρος ανήλθε στα 88,62 εκατ. ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,24%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,64%), της ΔΕΗ (1,49%), της Τιτάν (1,27%) και της Jumbo (1,24%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,47%), της Lamda Development (1,29%), της Motor OIl (1,02%) και της Metlen (0,93%).

Ανοδικά κινήθηκαν 40 μετοχές, 57 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη, πιστοποιημένο τεχνικό αναλυτή, ο ΓΔ αναζητά τους «καταλύτες» που θα του επιτρέψουν να διασπάσει την επί 2 εβδομάδες παραμονή του σε στενό εύρος διακύμανσης.

Από βδομάδα αναμένονται νέες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου αλλά αυτές μάλλον θα επηρεάσουν το rotation των εμπλεκόμενων «χαρτιών» και όχι τη συνολικότερη εικόνα της αγοράς. Άλλωστε η μεγάλη εικόνα των μέχρι τώρα δημοσιευμένων εταιρικών αποτελεσμάτων είναι εξαιρετική και δημιουργεί προσδοκίες για υψηλότερες τιμές-στόχους αναλυτών, αναφέρει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση ο Σεπτέμβριος (αξιολογήσεις του Ελληνικού αξιόχρεου, γεωπολιτικά, προσδοκώμενες μειώσεις επιτοκίων από Fed και ΕΚΤ) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider