Wall Street: Κερδοφορία για όλους τους δείκτες τον Αύγουστο - Νέο ρεκόρ για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κερδοφορία για όλους τους δείκτες τον Αύγουστο - Νέο ρεκόρ για τον Dow
wall street
Με θετική χροιά και νέα ρεκόρ ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο οι δείκτες στη Wall Street.

Με θετική χροιά και νέα ρεκόρ ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο οι δείκτες στη Wall Street, μετά τα νέα οικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προκειμένου να καθορίσει τις μελλοντικές της κινήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, κατέγραψε λίγο πριν το κλείσιμο νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 0,55% και βρέθηκε στις 41.563 μονάδες. Αντίστοιχα κινήθηκε και ο διευρυμένος S&P 500 με κέρδη 1,01% στις 5.648 μονάδες κατοχυρώνοντας τον τέταρτο συνεχόμενο «νικηφόρο» μήνα του και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,13% στις 17.713 μονάδες.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία παρακολουθεί στενά τον πληθωρισμό, ανακοίνωσε την Παρασκευή την αύξηση του «αγαπημένου» της δείκτη, εκείνου των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης για τον Ιούλιο. Ο PCE (δείκτης προσωπικών δαπανών) αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, όσο υπολόγιζαν οι εκτιμήσεις, ενώ διατηρήθηκε στο 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, παραμένοντας στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τον Ιούνιο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Dow Jones.

Η Fed παρακολουθεί στενά αυτή τη μέτρηση, και θα μπορούσε ακόμη να επηρεάσει την απόφαση σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, την πρώτη της σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Όσον αφορά τη μηνιαία επίδοση των δεικτών, ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 2,3%, με ώθηση από την άνοδο που σημειώθηκε μέσα στον μήνα στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα ακίνητα και την υγειονομική περίθαλψη. Ο Dow Jones βρίσκεται ενισχυμένος σχεδόν 1,8%, ενώ ο Νasdaq έχει σημειώσει άνοδο 0,7%.

Οι βασικοί δείκτες υπέστησαν απότομο sell-off στις αρχές Αυγούστου, με τον S&P 500 να χάνει έως και 7,3%. Ο Dow και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες έως και 5,4% και 10,7%, αντίστοιχα.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Alibaba ολοκλήρωσε μια τριετή διαδικασία «διόρθωσης», έπειτα από πρόστιμο ύψους 18,23 δισ. γουάν Κίνας (2,6 δισ. δολαρίων) που της είχε επιβληθεί το 2021, με την κατηγορία ότι εφαρμόζει μονοπωλιακές πρακτικές. Η διαδικασία της συμμόρφωσης παρακολουθήθηκε στενά η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς της Κίνας (SAMR), η οποία ανέφερε σε ανακοίνωση την Παρασκευή ότι έχουν επιτευχθεί «καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Ολοκλήρωσε τριετή διαδικασία συμμόρφωσης με αντιμονοπωλιακούς κανόνες

Apple και Nvidia ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην OpenAI

ΗΠΑ: Στο 2,5 τον Ιούλιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider