ΗΠΑ: Στο 2,5 τον Ιούλιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στο 2,5 τον Ιούλιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό
Όσο αναμενόταν αυξήθηκε ο αγαπημένος δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve

Όσο αναμενόταν αυξήθηκε ο αγαπημένος δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve, εκείνος των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, την ώρα που η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να εφαρμόσει την πρώτη της μείωση των επιτοκίων σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Ο PCE (personal consumption expenditures) αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, όσο περίμεναν οι αναλυτές, ενώ διατηρήθηκε στο 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, παραμένοντας στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τον Ιούνιο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Dow Jones.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PCE αυξήθηκε επίσης κατά 0,2% για τον μήνα, αλλά αυξήθηκε κατά 2,6% από πέρυσι. Το δωδεκάμηνο ποσοστό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από την εκτίμηση των αναλυτών του 2,7%.

Οι αξιωματούχοι της Fed τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στη ανάγνωση του δομικού δείκτη ως καλύτερο μετρητή των μακροπρόθεσμων τάσεων.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούλιο, από 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Η αύξηση είναι ισχυρότερη από το 0,2% της εκτίμησης των οικονομολόγων της Wall Street που πήραν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider