Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και flat «ντεμπούτο» στον Σεπτέμβριο - Άλμα 27% για την Rightmove

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και flat «ντεμπούτο» στον Σεπτέμβριο - Άλμα 27% για την Rightmove
Με μεικτά πρόσημα και αμετάβλητα κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την πρώτη μέρα συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τις προοπτικές των αγορών.

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν οι ευρωαγορές την πρώτη μέρα συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές που ανοίγονται για τις μετοχές, προκειμένου να προβλέψουν την πορεία των χρηματιστηρίων διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,02% στις 524,94 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 έκλεισε ανοδικά κατά 0,30% στις 4.973 μονάδες. Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων σημείωσε πτώση κατά 0,77%, ενώ ο τομέας των τηλεπικοινωνιών ενισχύθηκε κατά 0,78%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,13% στις 18.930 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 με +0,20% κινήθηκε στις 7.646 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 αποδυναμώθηκε 0,15% στις 8.363 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο απώλεσε 0,15% στις 34.320 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,06% στις 11.395 μονάδες.

Στα ταμπλό, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Rightmove σημείωσε άλμα 27%, αφού αφού ο αυστραλιανός αντίπαλός της REA Group, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει προσφορά εξαγοράς της εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μέτωπο των μάκρο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παρέμεινε σε τέλμα τον Αύγουστο, με τα στοιχεία να υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη μπορεί να απέχει αρκετά καθώς η ζήτηση υποχωρεί φέτος με ταχύτερο ρυθμό.

Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της S&P Global που καταρτίζεται από την Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB) και θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, ανήλθε στις 45,8 μονάδες τον Αύγουστο, οριακά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 45,6 μονάδες. Ωστόσο, βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Ο βιομηχανικός PMI του Ηνωμένου Βασιλείου ανήλθε σε υψηλό 26 μηνών στο 52,5 τον Αύγουστο, που βρίσκεται σε επίπεδο ανάπτυξης, σύμφωνα με την έκθεση της S&P Global.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις 1.445 μονάδες το Χρηματιστήριο με άλμα 1%

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου δεν κάνει αρκετά για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

Labor Day στις ΗΠΑ - Κλειστή η Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider