Ανοδικά ο χρυσός μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά ο χρυσός μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Με απώλειες ξεκίνησε τις συναλλαγές της Τετάρτης ο χρυσός, για να σβήσει τις αρχικές απώλειές του και να ολοκληρώσει την ημέρα ελαφρώς ανοδικά.

Με απώλειες ξεκίνησε τις συναλλαγές της Τετάρτης ο χρυσός, για να σβήσει τις αρχικές απώλειές του και να ολοκληρώσει την ημέρα ελαφρώς ανοδικά, αντλώντας ώθηση από την εξασθένιση του δολαρίου και τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων μετά τις εκτιμήσεις για μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από τη Fed μεγαλύτερη των 25 μονάδων βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο χρυσός αγοράς spot ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 2.494,24 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι κενές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο 3,5 ετών, καταδεικνύοντας ότι η περιοριστική πολιτική της Fed έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή και στην αγορά εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αναπτέρωσε τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Fed ενδεχομένως να προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων μεγαλύτερη των 25 μονάδων βάσης. Θεωρείται πως οι πιθανότητες για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στις 17-18 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν στο 49% από το 41% που ήταν πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις κενές θέσεις εργασίας.

Άλλωστε, η αγορά αναμένει ότι έως το τέλος του έτους τα επιτόκια θα μειωθούν κατά 100 μονάδες βάσης, που σημαίνει ότι στις τρεις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι τον Δεκέμβριο, η Fed εκτιμάται ότι θα κάνει μία μείωση κατά 50 μονάδες βάση, και το ερώτημα είναι εάν θα το πράξει τον Σεπτέμβριο ή όχι.

Στο πλαίσιο αυτό, οικονομολόγοι, επενδυτές και αναλυτές περιμένουν αύριο τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την Παρασκευή την κυβερνητική έκθεση για την απασχόληση συνολικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που εκτιμάται ότι θα καθορίσουν και το ύψος της μείωσης των επιτοκίων που θα δούμε τον Σεπτέμβριο.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 28,18 δολάρια. Η πλατίνα κατέγραψε αντίστοιχη άνοδο στα 907,68 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε σχεδόν 1% στα 929,25 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Στις 25 Σεπτεμβρίου η Έκτακτη ΓΣ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ευρωαγορές: Νέα πτώση 1% για τον Stoxx ελέω τεχνολογικών πιέσεων

S&P: Αναβάθμιση της Alpha Bank σε ΒΒ+ με σταθερό outlook

gazzetta
gazzetta reader insider insider