Wall Street: Back to back απώλειες για S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Back to back απώλειες για S&P 500 και Nasdaq
Οι επενδυτές αναλύουν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, αλλά και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed. 

Με μεικτά πρόσημα και νευρικότητα κινήθηκαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, προσπαθώντας να πάρουν μία ανάσα από την δύσκολη συνεδρίαση της Τρίτης, όπου οι δείκτες ταρακουνήθηκαν αρκετά και ειδικά η τεχνολογία είδε τις μετοχές της να κατρακυλούν. Την ίδια ώρα οι επενδυτές ανέλυαν τα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας, αλλά και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 40.974 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,12% στις 5.522 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε κατά 0,31% στις 17.082 μονάδες, με τους δύο δείκτες να συνεχίζουν πτωτικά και τη δεύτερη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κόστισε στον CEO της Nvidia το -9% της Τρίτης

Στο ταμπλό η μετοχή της Nvidia συνέχισε το αρνητικό της σερί, σημειώνοντας απώλειες 1,6% ή 279 δισ. δολαρίων. Το δικό της ρόλο στην πτώση έπαιξε η είδηση για τις κλητεύσεις που απέστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Nvidia και σε άλλες επιχειρήσεις, αναζητώντας στοιχεία σχετικά με το αν ο κατασκευαστής ημιαγωγών παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες.

Αντίθετα, οι άλλες mega cap εταιρείες της τεχνολογίας, έκαναν το rebound την Τετάρτη, με τις Advanced Micro Devices και Tesla να πραγματοποιούν ράλι 2,87% και 4,18% αντίστοιχα.

Η μετοχή της US Steel βούτηξε κατά 18%, μετά από μια αναφορά της Washington Post ότι ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να εμποδίσει τη συμφωνία εξαγοράς της από την Nippon Steel. Οι μέτοχοι της US Steel ενέκριναν την εν λόγω εξαγορά των 14,9 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο.

Έτοιμος να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια έδειξε πως είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, παρά το γεγονός πως ο πληθωρισμός εξακολουθεί να τρέχει πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας. «Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι ο πληθωρισμός να πέσει στο 2% για να αρχίσει η άρση του περιορισμού γιατί αυτό θα έθετε τον κίνδυνο διαταραχών στην αγορά εργασίας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιττό πόνο και ταλαιπωρία», έγραψε σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Atlanta Fed.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάμισι ετών υποχώρησαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, επιστρέφοντας στα προ πανδημίας επίπεδα σε ένα ακόμα σημάδι ότι η αγορά εργασίας έχει χάσει τη δυναμική της και οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν δουλειά τόσο εύκολα. Οι νέες θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 237.000 στα 7,673 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021, όπως ανέφερε την Τετάρτη το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας στην έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών, πιο γνωστή ως έκθεση JOLTS.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 7,8% για τον Ιούλιο, στα 78,8 δισ. δολάρια από τα αναθεωρημένα 73 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Εμπορίου. Βάσει των εκτιμήσεων, το έλλειμμα θα διευρυνόταν στα 79,1 δισ. δολάρια, από την αρχική εκτίμηση των 73,1 δισ. δολαρίων.

Οι traders προετοιμάζονται για έναν μήνα με μεγαλύτερη μεταβλητότητα από του Αυγούστου, καθώς ο Σεπτέμβριος θεωρείται ιστορικά ένας αδύναμος μήνας για τις επενδύσεις. Πολλοί επενδυτές αναμένουν μια υποχώρηση της τάξης του 5% ή και περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, αν και ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων θεωρούν οποιαδήποτε πτώση ως ευκαιρία για επενδύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Νέα πτώση 1% για τον Stoxx ελέω τεχνολογικών πιέσεων

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολάρια το WTI

Χρηματιστήριο Αθηνών: ΟΤΕ και Σαράντης περιόρισαν την πτώση

gazzetta
gazzetta reader insider insider