Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τα απογοητευτικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τα απογοητευτικά μάκρο
Απώλειες σχεδόν 6% για την Commerzbank.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές επεξεργάστηκαν αφενός εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και αφετέρου νέα δεδομένα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,36% στις 516,10 μονάδες. Στους επιμέρους κλάδους, των κερδών ηγήθηκαν οι μετοχές των αυτοκινήτων με άνοδο 1,9%. Ο Eurostoxx 50 έκλεισε 0,29% υψηλότερα στις 4.885 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX πρόσθεσε 0,61% στις 18.845 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται στο +0,10% και τις 7.508 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,36% στις 8.259 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,24% στις 33.679 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,44% στις 11.805 μονάδες.

Στο ταμπλό, σχεδόν 6% υποχώρησε η μετοχή της Commerzbank, αφότου ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε «εχθρική» την προσπάθεια συγχώνευσης της UniCredit με την Commerzbank χωρίς διαβούλευση.

Υπενθυμίζεται πως η Unicredit αύξησε στο 21% το μερίδιό της στην Commerzbank, ενώ παράλληλα, υπέβαλε αίτημα για αύξηση της συνολικής συμμετοχής της στο 29,9%, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα.

Η ιταλική τράπεζα απέκτησε πρόσθετες μετοχές στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, εκτιμώντας ότι υπάρχει «ουσιαστική αξία που μπορεί να ξεκλειδωθεί εντός της Commerzbank, είτε ως αυτόνομη είτε εντός της UniCredit, προς όφελος της Γερμανίας και των ευρύτερων ενδιαφερόμενων μερών της συμφωνίας».

Η μετοχή της Hugo Boss έκλεισε υψηλότερα κατά 1,5%, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 6% ενδοσυνεδριακά, μετά την υποβάθμιση μετοχής από «buy» σε «underperform» από τους αναλυτές της Bank of America, επικαλούμενοι την εξασθένηση στην Κίνα που πλήττει τον κλάδο της πολυτέλειας ευρύτερα.

Τέλος, η μετοχή της κορυφαίας διαδικτυακής πλατφόρμας ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Rightmove, πρόσθεσε περίπου 0,8% αφότου απέρριψε την τρίτη προσφορά ύψους 8,1 δισ. δολαρίων υπέβαλε ο αυστραλιανός όμιλος των ακινήτων REA, ο οποίος ελέγχεται από την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Στα μάκρο της ημέρας, στην Ευρωζώνη, ο σύνθετος ΡΜΙ υποχώρησε στο 48,9 τον Σεπτέμβριο από 51 τον Aύγουστο - το όριο κάτω από το 50 διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση- ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διολισθήσει μόνο οριακά, στο 50,5.

Παράλληλα, σε χαμηλό οκτώ μηνών έφτασε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, με τον σύνθετο PMI να αγγίζει το 47,4, σε σχέση με 53,1 τον Αύγουστο. Τα αποτελέσματα είναι πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη 50,6 των αναλυτών του Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία της HCOB.

Ειδικότερα, ο PMI για τη Γερμανία υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 47,2 – το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών και εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ο δείκτης της Γαλλίας έπεσε στο 47,4 από 53,1 – πολύ κάτω από το 51,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Στο 4,10% από 5,7% προ έτους τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα - Στο 2,3% ο μέσος όρος της Ευρωζώνης

Σολτς: «Εχθρική πράξη» η προσπάθεια συγχώνευσης της UniCredit με την Commerzbank

Στο 21% σκαρφάλωσε το ποσοστό της UniCredit στην Commerzbank

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider