Σολτς: «Εχθρική πράξη» η προσπάθεια συγχώνευσης της UniCredit με την Commerzbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σολτς: «Εχθρική πράξη» η προσπάθεια συγχώνευσης της UniCredit με την Commerzbank
«Η προσπάθεια συμμετοχής της UniCredit στην Commerzbank χωρίς διαβούλευση είναι μια εχθρική πράξη και δεν ενδείκνυται στην Ευρώπη και στη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Η προσπάθεια συγχώνευσης της UniCredit με την Commerzbank χωρίς διαβούλευση είναι μια εχθρική πράξη και δεν ενδείκνυται στην Ευρώπη και στη Γερμανία», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Οι μη φιλικές επιθέσεις, οι εχθρικές εξαγορές δεν είναι καλό για τις τράπεζες και γι' αυτό η γερμανική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε στο περιθώριο επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται πως η Unicredit αύξησε στο 21% το μερίδιό της στην Commerzbank, ενώ παράλληλα, υπέβαλε αίτημα για αύξηση της συνολικής συμμετοχής της στο 29,9%, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα.

Η ιταλική τράπεζα απέκτησε πρόσθετες μετοχές στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, εκτιμώντας ότι υπάρχει «ουσιαστική αξία που μπορεί να ξεκλειδωθεί εντός της Commerzbank, είτε ως αυτόνομη είτε εντός της UniCredit, προς όφελος της Γερμανίας και των ευρύτερων ενδιαφερόμενων μερών της συμφωνίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση από Commerzbank: Απειλή για την γερμανική οικονομία η συγχώνευση με UniCredit

Τι θα έφερνε η εξαγορά της Commerzbank από την UniCredit σε ΕΕ και τράπεζες

Ποδόσφαιρο: O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ρόμα Νταν Φρίντκιν αγοράζει την Έβερτον

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider