Ποδόσφαιρο: O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ρόμα Νταν Φρίντκιν αγοράζει την Έβερτον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποδόσφαιρο: O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ρόμα Νταν Φρίντκιν αγοράζει την Έβερτον
Ο επενδυτικός όμιλος που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ Dan Friedkin συμφώνησε τη Δευτέρα να αγοράσει την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Έβερτον, βάζοντας τέλος στα πολλά χρόνια αβεβαιότητας του ιστορικού συλλόγου που αγωνίζεται στην Premier League.

Ο επενδυτικός όμιλος που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ, Νταν Φρίντκιν συμφώνησε τη Δευτέρα να αγοράσει την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Έβερτον, βάζοντας τέλος στα πολλά χρόνια αβεβαιότητας του ιστορικού συλλόγου του Λίβερπουλ που αγωνίζεται στην Premier League.

Η συμφωνία υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση από την EPL (English Premier League), την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Χρηματοπιστωτική Αρχή Δεοντολογίας της Βρετανίας, όπως αναφέρει το CNBC.

Η συμφωνία θα δώσει στον Φρίντκιν μερίδιο 94% που κατέχει αυτή τη στιγμή ο Φαρχάντ Μοσίρι. Ο Βρετανο-Ιρανός επιχειρηματίας Μοσίρι αγόρασε το 49,9% της Έβερτον το 2016 και πιο πρόσφατα αύξησε αυτό το ποσοστό με αύξηση κεφαλαίου 100 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Φρίντικιν είναι ιδιοκτήτης επίσης της ιταλικής Ρόμα και, σύμφωνα με το Forbes, έχει καθαρή περιουσία 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας εκπρόσωπος του The Friedkin Group, μιας ιδιωτικής κοινοπραξίας επιχειρήσεων της οποίας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Νταν Φρίντκιν, δήλωσε ότι «είναι ευχαριστημένοι που κατέληξαν σε συμφωνία να γίνουν θεματοφύλακες αυτού του εμβληματικού ποδοσφαιρικού συλλόγου».

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε σταθερότητα στον σύλλογο και να μοιραστούμε το όραμά μας για το μέλλον του, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του νέου σταδίου της Έβερτον στο Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ», ανέφερε στην ανακοίνωση.

Παρά τις επενδύσεις του Μοσίρι, ο σύλλογος - που ιδρύθηκε το 1878 - έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έχει αποφύγει ελάχιστα τον υποβιβασμό σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος βρίσκεται στην 19η θέση σε 20 ομάδες και δεν έχει κερδίσει ακόμη ένα παιχνίδι αυτή τη σεζόν. Την περασμένη σεζόν μάλιστα, του αφαιρέθηκαν βαθμοί για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League.

Νωρίτερα φέτος, ο Όμιλος Friedkin συμφώνησε κατ' αρχήν σε συμφωνία για την εξαγορά της Έβερτον, αλλά αποχώρησε από τις συνομιλίες όταν απέτυχε να ολοκληρώσει το deal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποδόσφαιρο: Οι 20 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Σαουδαραβικό «μπάσιμο» και στην EuroLeague

Manchester United: Η κακή επίδοση στο γήπεδο αποτυπώνεται και στα οικονομικά της

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider