Απώλειες σχεδόν 1% την Δευτέρα για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες σχεδόν 1% την Δευτέρα για το πετρέλαιο
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να μην καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις ανησυχίες που προκαλεί η κατακόρυφη αύξηση της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να μην καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις ανησυχίες που προκαλεί η κατακόρυφη αύξηση της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ οι «χαμηλές πτήσεις» της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη έσπρωξαν ακόμα χαμηλότερα τις τιμές.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Νοεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν χαμηλότερα κατά 0,63 δολάρια ή 0,9% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 70,37 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Νοεμβρίου να υποχωρούν κατά 0,8% στα 73,90 δολάρια/βαρέλι.

Νωρίτερα σήμερα, επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης κατέγραψε τον Σεπτέμβριο αιφνίδια επιδείνωση -για πρώτη φορά από τον Μάρτιο- με τον σύνθετο ΡΜΙ να υποχωρεί στο 48,9 από 51 τον Aύγουστο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διολισθήσει μόνο οριακά, στο 50,5, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στις ΗΠΑ, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global διαμορφώθηκε σε χαμηλά δύο μηνών, στο 54,4 σε σύγκριση με την τελική μέτρηση του 54,6 τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ιστορικά υψηλά για τον χρυσό - Ράλι σχεδόν 30% μέσα στο 2024

Στο 21% σκαρφάλωσε το ποσοστό της UniCredit στην Commerzbank

Μπόστιτς: Επιστρέφει στην κανονικότητα η οικονομία - Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Fed

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider