Goldman Sachs: «Ταύρος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Γιατί δεν υποαποδίδουν σε κύκλους μείωσης επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: «Ταύρος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Γιατί δεν υποαποδίδουν σε κύκλους μείωσης επιτοκίων
Την «overweight» σύστασή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες διατηρεί η Goldman Sachs, με τους αναλυτές στρατηγικής να υπερθεματίζουν για τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται ο κλάδος

Την «overweight» σύστασή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες διατηρεί η Goldman Sachs, με τους αναλυτές στρατηγικής να υπερθεματίζουν για τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται ο κλάδος, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υφίστανται κάποιο μοτίβο υποαπόδοσης αυτού σε περιόδους μείωσης των επιτοκίων.

«Είναι ενδιαφέρον ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν υποαποδίδουν κατά τη διάρκεια των κύκλων μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ. Αντιθέτως υπεραποδίδουν όταν δεν διαφαίνεται ύφεση. Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν, αλλά η καμπύλη αποδόσεων γίνεται πιο επίπεδη, κάτι που είναι καλό για τις τράπεζες», σημειώνουν οι αναλυτές.

Ενώ ο ισχυρός επενδυτικός οίκος κινήθηκε κάπως πιο αμυντικά για τις αγορές μετοχών το προηγούμενο διάστημα έχει διατηρήσει σταθερή τη σύσταση «OW» για τις τράπεζες. Σε αντίθεση με αρκετούς κυκλικούς κλάδους και μετοχές, οι τράπεζες διαπραγματεύονται σε αρκετά φθηνά επίπεδα σε σχέση με το βελτιωμένο ROE τους, αυξάνουν τα μερίσματά τους και προσφέρουν απόδοση προς τους μετόχους περίπου 11%, περισσότερο από διπλάσια από αυτή της αγοράς.

Επιπλέον, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε σχέση με τους περισσότερους κυκλικούς στους εμπορικούς δασμούς και σε ένα ισχυρό ευρώ. Η ομάδα του οίκου στο FX αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το ευρώ και τη βρετανική λίρα σε 1,15 και 1,40 σε διάστημα δώδεκα μηνών, αντίστοιχα, ακολουθώντας την άποψη των οικονομολόγων ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από ό,τι ανέμεναν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider