Υψηλό 12 ετών για το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό 12 ετών για το ασήμι
Στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2012 σκαρφαλώνει το ασήμι την Πέμπτη.

Στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2012 σκαρφαλώνει το ασήμι την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτικές προσδοκίες για πρόσθετες μειώσεις των επιτοκίων από την Fed Sυμβάλλουν στην ενίσχυση των τιμών για τα πολύτιμα μέταλλα. Ειδικότερα, το ασήμι στην αγορά σποτ ενισχύεται έως και 2,5% στα 32,614 δολάρια η ουγγιά, επεκτείνοντας τα φετινά του κέρδη στο 37%.

Το ασήμι είναι από τους μεγαλύτερους κερδισμένους το 2024, καθώς η έναρξη της εκστρατείας χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Fed, τονώνει τα πολύτιμα μέταλλα. Επιπλέον, το ράλι για το ασήμι, υποστηρίζεται και από την αυξημένη βιομηχανική του χρήση καθώς η Κίνα εντείνει τις αγορές του πολύτιμου μετάλλου ώστε να παράσχει νέες «ανάσες» στην οικονομία της.

Παράγοντας που συμπαρασύρει ανοδικά όλα τα πολύτιμα μέταλλα είναι τα αλλεπάλληλα ρεκόρ του χρυσού. Χτες μάλιστα, οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών μετά την άνοδο του χρυσού σε νέο ιστορικό υψηλό. Πάντως, η τιμή του ασημιού παραμένουν πολύ κάτω από το ρεκόρ όλων των εποχών και τα σχεδόν 50 δολάρια ανά ουγγιά, που είχε επιτευχθεί το 2011.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrum Hellas: Ρυθμίσεις άνω των 880 εκατ. ευρώ από την αρχή του 2024

Τα ανοιχτά θέματα που κρίνουν τα υψηλότερα payouts για τις ελληνικές τράπεζες

Ο Mario Draghi έχει δίκιο: Η Ευρώπη πρέπει να επαναπροσδιορίσει την προσέγγισή της στην καινοτομία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider