Πτώση άνω του 2% για πετρέλαιο λόγω Ριάντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση άνω του 2% για πετρέλαιο λόγω Ριάντ
Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αποκλίνει από τον ανεπίσημο στόχο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι και να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο.

Απώλειες άνω του 2% σημείωσε το πετρέλαιο την Πέμπτη στο άκουσμα της είδησης ότι το Ριάντ σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής αργότερα εντός του 2024. Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αποκλίνει από τον ανεπίσημο στόχο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι και να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο, ακόμη και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών για τον «μαύρο χρυσό» σύμφωνα με τους FT.

Υπό αυτό το πρίσμα το West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 2,44% στα 67,99 δολάρια το βαρέλι, με τις απώλειές του σε επίπεδο έτους να αγγίζουν το 5%. Το Brent παράδοσης Νοεμβρίου διολίσθησε 2,21% στα 71,84 δολάρια το βαρέλι, με την πτώση του για το 2024 να ανέρχεται σε 7%. Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου απώλεσε 1,16% στα 1,9768 δολάρια ανά γαλόνι, με βουτιά 6% εντός της τρέχουσας χρονιάς. Αποδυνάμωση 2% στα 2,584 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες υπέστη και το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου, αν και μετρά κέρδη 2% έως σήμερα.

Πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού» άσκησε επίσης η πιθανότητα για αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη, όπου η πολιτική διαμάχη για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντρικής Τράπεζας στη χώρα έχει οδηγήσει σε διακοπή της παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ασήμι «έκλεψε» την λάμψη του χρυσού

Σε έξαρση οι κακές οικονομικές συμβουλές μέσω TikTok - Πώς να τις αποφύγετε

Ανοδικό κλείσιμο στις ευρωαγορές - Απώλειες 5% για την H&M

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider