Wall Street: Επισφράγισε το υψηλό ο S&P 500 - Πάνω από 250 μονάδες υψηλότερα ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επισφράγισε το υψηλό ο S&P 500 - Πάνω από 250 μονάδες υψηλότερα ο Dow
Άλμα πάνω από 14% για την Micron.

Με νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500 και τους υπόλοιπους δείκτες να καταγράφουν ισχυρά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street μετά τα νέα μάκρο που γέμισαν με αισιοδοξία τους επενδυτές και έδιωξαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την «επιθετική» μείωση των επιτοκίων από τη Fed, η οποία θεώρησαν αρχικά ότι έγινε για να προληφθεί μία νέα επιβράδυνση.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών παρέμειναν σταθερές τον Αύγουστο, όταν οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση και τα τελικά στοιχεία του αμερικανικού ΑΕΠ, έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,62% ή 260,36 μονάδες στις 42.175 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με +0,40% στις 5.745 σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 0,60% στις 18.190 μονάδες.

Η μετοχή της Micron καταγράφει άλμα πάνω από 14%, αφότου ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη για το β' τρίμηνο ωθώντας νοδικά των κλάδο των ημιαγωγών. Συγκεκριμένα, η Micron προέβλεψε έσοδα για το τρίμηνο που λήγει στα τέλη Νοεμβρίου ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, συν ή πλην 200 εκατ. δολαρίων, πάνω από τις εκτιμήσεις για 8,28 δισ. δολάρια, που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακόμη, η μετοχή της Southwest Airlines ενισχύθηκε πάνω από 11%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αναθεωρημένο ανοδικά guidance για τα έσοδα γ' τριμήνου και ενέκρινε την επαναγορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στάσιμες οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Στο 3% η ανάπτυξη το 2o τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider