Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι άνω του 5% στο Χονγκ Κονγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι άνω του 5% στο Χονγκ Κονγκ
Μικτά πρόσημα για τις ευρωαγορές. Ράλι κερδών για τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ.

Με ήπιες διακυμάνσεις κινούνται οι ευρωαγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εξετάσουν τα δεδομένα πέρα από την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετά το ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ με σχεδόν 200 πυραύλους, ενώ αναμένουν και τα νέα στοιχεία για την απασχόληση στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,05% στις 520,60 μονάδες, με τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να ενισχύονται κατά 1,5% εν μέσω ανησυχιών για πιθανές διαταραχές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή, ενώ οι μετοχές των εταιρειών ταξιδιών και αναψυχής υποχωρούν κατά 0,55%. Ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4.960 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,29% στις 19.158 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.587 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,18%. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 βρίσκεται αμετάβλητος στις 8.277 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται οριακά στις 33.771 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στις 11.607 μονάδες και στο -0,08%.

Ο νέος μήνας ξεκίνησε με απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και στη Wall Street, με τον Nasdaq Composite να χάνει 1,5% και τον S&P 500 να χάνει 0,9%, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και ενός Ιρανού διοικητή στο Λίβανο.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν μετά την επίθεση, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX), γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, ξεπέρασε το 20 στο υψηλότερο σημείο της ημέρας.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές αναμένουν νέα στοιχεία για την ανεργία από την περιοχή, καθώς και στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε υψηλά 22 μηνών ο Hang Seng

Στα ασιατικά χρηματιστήρια, άνοδο άνω του 5% σημείωσε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, φτάνοντας σε υψηλό 22 μηνών και επεκτείνοντας το ανοδικό του σερί στις έξι ημέρες, εν μέσω περαιτέρω αισιοδοξίας για τις τελευταίες πολιτικές τόνωσης της οικονομίας.

Η China Vanke, η Longfor Group και η Logan Group είχαν ηγετική θέση, με άνοδο άνω του 40%, 32% και 31%, αντίστοιχα, αφού οι μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας εισήγαγαν κάποια μέτρα χαλάρωσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγοραστών κατοικιών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί σημείωσαν επίσης ράλι, με τις Meituan, Baidu και JD.com να σημειώνουν άνοδο άνω του 10%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστές την Τετάρτη και θα παραμείνουν κλειστές για το υπόλοιπο της εβδομάδας λόγω των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 2,22% και έκλεισε στις 37.273 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 1,44% στις 2.651 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,22% και έκλεισε στις 2.561 μονάδες, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,23% στις 762,23 μονάδες. Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,13% στις 8.198 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Mitsubishi Motor σημείωσε άνοδο 4,6%, αφού η Mitsubishi Motors North America ανακοίνωσε αύξηση 22,1% στις πωλήσεις από την αρχή του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Mitsubishi Electric σημείωσε άνοδο 1%.

Οι επενδυτές εξέτασαν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών από τη Νότια Κορέα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας αυξήθηκε κατά 1,6% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία το πρωί της Τετάρτης, λιγότερο από το 1,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΧΣ: Στενεύει το εύρος τιμής διάθεσης για ΕΤΕ - Από 7,40 έως 7,65 ευρώ

Ξεκινά η εμπροσθοβαρής επιδότηση ενοικίου – συγκατοίκησης για τις περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel

ΕΤΕ: Από 7,40 έως 7,65 ευρώ ορίζει το νέο εύρος της τιμής διάθεσης το ΤΧΣ – Στις 16:00 κλείνει το βιβλίο προσφορών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider