Rebound με τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound με τεχνολογική ώθηση στη Wall Street
«Ανάσα» στην αμερικανική αγορά από την αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου.

Τελευταία ενημέρωση 19:15

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης μετά τις απώλειες που σημειώθηκαν στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις τιμές του πετρελαίου που επηρεάζονται από τις συνεχείς εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,17% στις 42.024 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,75% στις 5.738 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 1.14% στις 18.128 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, η μετοχή της Nvidia ενισχύεται πάνω από 3%, ενώ ο τίτλος της Apple κερδίζει περίπου 1,5%. Στα πράσινα διαπραγματεύεται και η μετοχή της Meta Platforms με άνοδο περίπου 1%. Αντίστοιχα κέρδη καταγράφουν και οι Tesla και Microsoft.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε σχεδόν 400 μονάδες χαμηλότερα τη Δευτέρα, ενώ S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν κοντά στο 1%, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν πάνω από το φράγμα του 4%, ενώ επιπλέον πιέσεις άσκησε και η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου, υπό τους φόβους για κλιμάκωση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα χθεσινά, ωστόσο «βουτιά» άνω του 4% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 11% τον Αύγουστο, αγγίζοντας χαμηλό πέντε μηνών, λόγω μειωμένων εισαγωγών πετρελαίου και νέων αυτοκινήτων, γεγονός που ενδεχομένως να δώσει ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας το τρίτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο μειώθηκε στα 70,4 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, από 78,9 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η αγορά ανέκαμψε την περασμένη εβδομάδα, μετά από την καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ ο Dow κατάφερε να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό κλεισίματος την Παρασκευή.

Πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος μπαίνουν τα στοιχεία για τον ποληθωρισμό, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PepsiCo: Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Υποβαθμίστηκε το guidance

Η Σαουδική Αραβία τελικά μείωσε το ποσοστό της στη Nintendo

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider