Η Σαουδική Αραβία τελικά μείωσε το ποσοστό της στη Nintendo

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σαουδική Αραβία τελικά μείωσε το ποσοστό της στη Nintendo
Το PIF κατέχει πλέον το 7,54% του ιαπωνικού γίγαντα του gaming από 8,58% προηγουμένως.

Σε μείωση του ποσοστού συμμετοχής του στη Nintendo προχώρησε το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) μόλις μία ημέρα μετά από δημοσιεύματα που επικαλούνταν ανώτατο στέλεχος της εταιρείας και ανέφεραν ότι εξέταζε την αύξησή του.

Το PIF κατέχει πλέον το 7,54% του ιαπωνικού γίγαντα του gaming από 8,58% προηγουμένως, σύμφωνα με την κατάθεση στην ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας και αντιπρόεδρος της Savvy Games Group της θυγατρικής του PIF που επικεντρώνεται στα παιχνίδια, Faisal bin Bandar bin Sultan Al-Saud, ρωτήθηκε σχετικά με μια πιθανή αύξηση της συμμετοχής του στη Nintendo και σε άλλες ιαπωνικές εταιρείες παιχνιδιών, στα περιθώρια του Tokyo Game Show.

«Είναι πάντα μια πιθανότητα», δήλωσε τότε ο πρίγκιπας στο Kyodo News, ενώ πρόσθεσε ότι η συναίνεση των εταίρων του είναι υψίστης σημασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την επικοινωνία, ώστε να φτάσουμε εκεί με τον σωστό τρόπο. Δεν θέλουμε να βιαστούμε σε τίποτα».

Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, όπως παιχνίδια και κινούμενα σχέδια, Στο πλαίσιο αυτό, χτίζει μια πόλη ψυχαγωγίας με το όνομα Qiddiya, νοτιοδυτικά του Ριάντ, η οποία θα περιλαμβάνει στάδιο, πίστα Formula 1, εγκαταστάσεις esports και το πρώτο θεματικό πάρκο στον κόσμο αφιερωμένο στην παγκοσμίως δημοφιλή σειρά anime και manga "Dragon Ball".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H McDonald's εναντίον όλων: Ποιους μήνυσε και τι ζητά - Γιατί βλέπει συνωμοσία

Θυγατρική της Northvolt υποβάλλει αίτηση για πτώχευση

PepsiCo: Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Υποβαθμίστηκε το guidance

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider