Θυγατρική της Northvolt υποβάλλει αίτηση για πτώχευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θυγατρική της Northvolt υποβάλλει αίτηση για πτώχευση
Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η θυγατρική της σουηδικής εταιρείας Norhvolt, Ett Expansion AB.

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η θυγατρική της σουηδικής εταιρείας Norhvolt, Ett Expansion AB, καθώς ο όμιλος κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η Northvolt αναφέρει: «Στο εξής όλες τις επαφές με την Ett Expansion AB θα διαχειρίζεται στο εξής ο σύμβουλος πτώχευσης».

Η συγκεκριμένη μονάδα της Northvolt είχε αναλάβει το έργο να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα στο γιγαντιαίο εργοστάσιο παραγωγής του ομίλου στη βόρεια Σουηδία, στο Σκελεφτέα, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ακύρωσε τον προηγούμενο μήνα το έργο.

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να καταργήσει 1.600 θέσεις εργασίας, δηλαδή το ένα τέταρτο του δυναμικού της στη Σουηδία , και παράλληλα θα παγώσει και την ανάπτυξη του κυριότερου εργοστασίου παραγωγής, ώστε να προσαρμοστεί στην τεταμένη οικονομική κατάσταση και στη μείωση της ζήτησης.

H Northvolt τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη αφορά μόνο τη Northvolt Ett Expansion, ενώ ο ευρύτερος Όμιλος Northvolt, που περιλαμβάνει περισσότερες από 20 διαφορετικές οντότητες, παραμένει κανονικά σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PepsiCo: Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Υποβαθμίστηκε το guidance

H McDonald's εναντίον όλων: Ποιους μήνυσε και τι ζητά - Γιατί βλέπει συνωμοσία

Oι χρήστες των Facebook, YouTube και TikTok θα αμφισβητούν την κατάργηση αναρτήσεων τους στο Appeals Centre Europe

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider