Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή τυφώνα Μίλτον και πρακτικών Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή τυφώνα Μίλτον και πρακτικών Fed
Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επέλαση του τυφώνα Μίλτον αλλά και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed

Τελευταία ενημέρωση: 17:41

Με ήπιες διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη σήμερα, οπως και ολόκληρες οι ΗΠΑ την προσοχή τους σε μη οικονομικά δεδομένα, αλλά στην επέλαση του τυφώνα Μίλτον, που έχει θέσει σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τη Φλόριντα, με τις αρχές να έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν 5,5 εκατομμύρια κάτοικους για να γλυτώσουν από έναν από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που περνούν από τον κόλπο της Τάμπα, εδώ και 100 χρόνια. Είναι αναμενόμενο η δύναμη της φύσης, να έχει θέσει, έστω προς το παρών, σε δεύτερη μοίρα τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που αναμένονται μέσα στη ημέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι τρεις δείκτες αφού αρχικά κινήθηκαν σχεδόν flat, πλέον ο Dow Jones βρίσκεται στο +0,25% στις 42.184 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,21% στις 5.763 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,19% στις 18.216 μονάδες.

Στο ταμπλό η Alphabet υποχωρεί 1,53% μετά την είδηση πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλλει την διάσπαση επιμέρους δραστηριοτήτων της Google για να περιορίσει την κυριαρχία της στην αναζήτηση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο «εξετάζει διαρθρωτικά διορθωτικά μέτρα που θα εμποδίζουν την Google να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως το Chrome, το Play και το Android για να βελτιώνει την αναζήτηση Google και άλλα προϊόντα και τις λειτουργίες που σχετίζονται με αυτήν». Πρόκειται για την μεγαλύτερη κίνηση για περιορισμό κολοσσού της τεχνολογίας για αντιμονοπωλιακές πρακτικές από όταν προ δεκαετιών η Ουάσινγκτον προσπάθησε ανεπιτυχώς να εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα στην Microsoft.

Κατά 2,81% υποχωρεί η μετοχή της Boeing αφού «ναυάγησαν» για τρίτη φορά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της, παρατείνοντας την απεργία σε ένα από τα βασικότερα εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών της Boeing στη Δυτική Ακτή. Η συνεχιζόμενη απεργία θα κοστίζει στην εταιρεία περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν οι δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Τρίτης, παίρνοντας ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα - η Nvidia ενισχύθηκε με 4%, την ίδια ώρα που οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν πάνω από 4%. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,3% ή κατά 126 μονάδες στις 42.080 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,97% στις 5.751 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,45% στις 18.182 μονάδες. Οι επενδυτές εξακολουθούν να ευελπιστούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μια ήπια προσγείωση, ειδικά αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της περασμένης εβδομάδας έδειξε συνεχή ισχύ στην αγορά εργασίας.

Την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών JPMorgan Chase και Wells Fargo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Metlen: Άντλησε 750 εκατ. ευρώ, μεγάλη ζήτηση για το πράσινο ομόλογο - Στο 4% το επιτόκιο

Κοντόπουλος: Θετική εξέλιξη η ένταξη του ΧΑ σε «watch list» από FTSE - Στρατηγικός στόχος η αναβάθμιση

Global X: Το καλύτερο value story το Χρηματιστήριο Αθηνών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider