Κερδοφόρο 2x2 για χρυσό - Με εβδομαδιαίο άλμα σχεδόν 6% το παλλάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κερδοφόρο 2x2 για χρυσό - Με εβδομαδιαίο άλμα σχεδόν 6% το παλλάδιο
Το ασήμι κέρδισε 0,6% στα 31,36 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα κατέγραψε κέρδη 0,9% στα 976,10 δολάρια, με τα δύο μέταλλα ωστόσο να μην αποφεύγουν τις εβδομαδιαίες απώλειες.

Νέα κέρδη πέτυχε την Παρασκευή ο χρυσός, αφού τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού των ΗΠΑ και συγκεκριμένα ο PPI ενίσχυσε τις επενδυτικές προσδοκίες για νέες περικοπών των επιτοκίων φέτος, συγκρατώντας παράλληλα το δολάριο κάτω από τα πρόσφατα υψηλά.

Επίσης, η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, ενισχύθηκε μετά την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός στην αγορά σποτ σημείωσε άνοδο 1,1% στα 2.658,42 δολάρια ανά ουγγιά, για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ τα futures στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν 1,4% στα 2.676,30 δολάρια.

Ταυτόχρονα, το ασήμι κέρδισε 1,1% στα 31,54 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα κατέγραψε κέρδη 1,9% στα 986,15 δολάρια, με τα δύο μέταλλα ωστόσο να μην αποφεύγουν τις εβδομαδιαίες απώλειες.

Στον αντίποδα, το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% στα 1.063,55 δολάρια, αλλά πέτυχε ράλι σχεδόν 6% σε επίπεδο εβδομάδας.

«Η οικονομία εξακολουθεί να είναι σχετικά ισχυρή και η Fed βρίσκεται σε ένα παράδοξο όπου εξετάζει τη μείωση των επιτοκίων επειδή ορισμένοι τομείς έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά, όπως η στέγαση», δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

«Ο χρυσός αναμένεται να φτάσει τα 3.000 δολάρια μέχρι το 2025 λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, ανησυχιών για τον πληθωρισμό και εκλογικών αβεβαιοτήτων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΧΑ: Απώλειες 1,47% στην εβδομάδα κόντρα στο διεθνές ράλι

Ολοκλήρωσαν με κέρδη την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 17 εκατ. ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider