JP Morgan: Κερδισμένοι και χαμένοι από μια πιθανή αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Κερδισμένοι και χαμένοι από μια πιθανή αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου
Τι θα φέρει μια αναβάθμιση του ΧΑ σε επίπεδο flow. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι.

Ολοένα και περισσότεροι αναλυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στις εκτιμώμενες ροές κεφαλαίων προς το Χρηματιστήριο Αθηνών από μια πιθανή αναβάθμιση του τελευταίου στο γκρουπ των αναπτυγμένων αγορών.

Σύμφωνα με του αναλυτές της JP Morgan, εάν η ελληνική αγορά καταφέρει να αναβαθμιστεί από τον οίκο FTSE Russell σε αναπτυγμένη αγορά εννέα μετοχές θα συμμετέχουν FTSE DΜ και 20 στο δείκτη των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, τον FTSE DM Small Cap. Παράλληλα, η στάθμιση της χώρας από το 0,52% που είναι στο δείκτη FTSE EM, δηλαδή των αναδυόμενων αγορών θα υποχωρήσει στο 0,20% εάν προαχθεί σε αναπτυγμένη αγορά.

FTSE

Συνολικά, οι εκροές αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,83 δισ. λόγω διαγραφής της αγοράς από το δείκτη των αναδυόμενων με τις εισροές στα 1,75 δισ. από την ένταξη στο δείκτη των αναπτυγμένων. Επομένως, το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό, καθώς οι καθαρές εκροές θα φτάσουν τα 75 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα.

Σημαντικές εισροές θα λάβουν από μια τέτοια εξέλιξη και με βάση τα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων, η Eurobank στα 4,9 εκατ. δολάρια, η ΕΤΕ στα 5,5 εκατ., ο ΟΤΕ στα 2,9 εκατ. όπως και ο ΟΤΕ, η Πειραιώς στα 3,7 εκατ., η Metlen στα 3,6 εκατ. δολάρια, η ΔΕΗ θα έχει εισροές 2,3 εκατ. η Jumbo 2,8 εκατ. και η Alpha στα 3,1 εκατ. δολάρια.

Από την άλλη, σημαντικές εκροές αναμένεται να έχουν οι τίτλοι των Titan, ύψους 10,2 εκατ. δολάρια, Motor Oil, 9,3 εκατ. δολάρια, Τέρνα Ενεργειακή, 8 εκατ. δολάρια, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 7,6 εκατ. δολάρια και Optima 6,6 εκατ. δολάρια.

Εκτός δεικτών από μια αναβάθμιση αναμένεται να μείνουν η Ideal με εκροές 6,7 εκατ. η ΕΧΑΕ με εκροές 9 εκατ. δολαρίων, η Intracom στα 5,5 εκατ. και η Fourlis με εκροές 5,8 εκατ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider