Νέο sell off για το πετρέλαιο - Βουτιά 4%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο sell off για το πετρέλαιο - Βουτιά 4%
Πτώση για τον «μαύρο» χρυσό μετά την επικοινωνία Νετανιάχου - Μπάιντεν με φόντο την Τεχεράνη.

Διευρύνονται οι ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο την Τρίτη, σημειώνοντας πτώση άνω του 3% μετά από δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον Τζο Μπάιντεν ότι σχεδιάζει να πλήξει τον ιρανικό στρατό και όχι πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate διολισθαίνουν Brent 4,31% στα 70,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures για το Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς κατρακυλά στα 74,17 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Νετανιάχου είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, την πρώτη τους εδώ και πάνω από επτά εβδομάδες και διεμήνυσε ότι σχεδιάζει να πλήξει ιρανικές στρατιωτικές υποδομές ως αντίποινα για την ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με τις δύο πληγές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη προειδοποιήσει τον σύμμαχό του να μην επιχειρήσει να στοχοθετήσει τις ιρανικές πυρηνικές μονάδες και ότι είναι αντίθετος σε κάθε πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Η pt;vsh των τιμών του πετρελαίου έχει ενταθεί από τις επίμονες ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα, βασικό εισαγωγέα του μαύρου χρυσού, παρά τις προσπάθειές της να τονώσει την οικονομία της.

Υπενθυμίζεται επίσης πως τη Δευτέρα, ο OPEC στην έκθεσή του ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,93 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2024, χαμηλότερα από την αύξηση των 2,03 εκατομμυρίων bpd που ανέμενε τον περασμένο μήνα. Μέχρι τον Αύγουστο, ο OPEC είχε διατηρήσει την πρόβλεψη αμετάβλητη από τον Ιούλιο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κοκκινίζουν» οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ - «Άλμα» 8,5% για την Ericsson

Έσβησε η ανοδική αντίδραση στο ΧΑ - Νέες πωλήσεις στα υψηλά ημέρας και διαρκείς εγκλωβισμοί

Βρετανία: «Φρέναρε» η αύξηση μισθών στο τρίμηνο - Στο +4,9%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider