Wall Street: Κέρδη για τον Nasdaq - «Άλμα» 10% για τη Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για τον Nasdaq - «Άλμα» 10% για τη Netflix
«Άλμα» 10% για τον κολοσσό του Nasdaq μετά τις ανακοινώσεις τριμήνου.

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τον Nasdaq να ενισχύεται από τα κέρδη που σημειώνει η Netflix έπειτα από την ανακοίνωση των επιδόσεών της για το τρίτο τρίμηνο.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,39%, στις 43.069 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται 0,21%, στις 5.854 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,78%, στις 18.451 μονάδες.

Στο ταμπλό σήμερα, τα έσοδα της Netflix ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το γ' τρίμηνο, ανερχόμενα σε 9,83 δισ. δολάρια, έναντι 9,77 που ήταν η εκτίμηση της LSEG, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός του streaming ανέφερε κέρδη 5,40 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με τα 5,12 δολάρια που αναμενόταν από την LSEG. Η μετοχή της κάνει «άλμα» πάνω από 10% την Παρασκευή.

Η μετοχή της Apple κερδίζει σχεδόν 1% σήμερα μετά την ανακοίνωση για τις πωλήσεις του iPhone 16 στην Κίνα κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες κυκλοφορίας του, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 20%, σε σχέση με το μοντέλο του 2023.

Η Procter & Gamble (P&G) καταγράφει απώλειες πάνω από 1% λόγω της απρόσμενης πτώσης στις πωλήσεις της για το α' τρίμηνο καθώς οι καταναλωτές στις κύριες αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ, έκαναν στροφή προς πιο οικονομικά προϊόντα προσωπικής και οικιακής φροντίδας. Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε τριμηνιαία βάση κατά 0,6% στα 21,74 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων για αύξηση 0,2% στα 21,91 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Την Πέμπτη, η άνοδος των μετοχών των εταιρειών ημιαγωγών αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που αμβλύνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για μία πιθανή ύφεση, ώθησαν τον Dow Jones σε νέα υψηλά. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε θετικό έδαφος για τον Nasdaq, ενώ ο S&P υποχώρησε παρά το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ που έφτασε νωρίτερα.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι οικοδομικές άδειες και οι ενάρξεις κατοικιών μειώθηκαν και οι δύο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια έκθεση του του Γραφείου Απογραφής την Παρασκευή. Οι ιδιωτικές άδειες ανήλθαν σε 1,428 εκατ., 2,9% κάτω από το αναθεωρημένο προς τα κάτω σύνολο του προηγούμενου μήνα και 5,7% κάτω από το σύνολο του περασμένου έτους. Στις νέες κατοικίες, οι οικοδομές ανήλθαν σε 1,354 εκατ., σημειώνοντας μείωση 0,5% από την αναθεωρημένη προς τα πάνω εκτίμηση του Αυγούστου, αν και ελαφρώς πάνω από την εκτίμηση των 1,35 εκατ..

Στο μεταξύ, η UBS άλλαξε σε «Attractive» από «Neutral» τη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές, αύξησε τον στόχο για τον S&P 500 μέχρι τον Ιούνιο του 2025 στις 6.300 και εισήγαγε νέο στόχο στις 6.600 μέχρι τα τέλη του 2025. Επίσης, αναβάθμισε τις παγκόσμιες μετοχές (MSCI All Country World) σε «Attractive» από «Neutral».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχος επενδυτής που «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Nvidia: «Γλείφω τις πληγές μου»

Η Premier Capital Hellas ανοίγει το 4ο εστιατόριο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη

P&G: Μειώθηκαν οι πωλήσεις καθώς ΗΠΑ και Κίνα της «γυρνούν την πλάτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider