Νέο ορόσημο για την Nvidia - Έσπασε το «φράγμα» των 3,5 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέο ορόσημο για την Nvidia - Έσπασε το «φράγμα» των 3,5 τρισ. δολαρίων
Nvidia / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ιστορία έγραψε η Nvidia την Δευτέρα

Ιστορία έγραψε η Nvidia την Δευτέρα, καθώς το ράλι της μετοχή της (+4,14%), συμπαρέσυρε ανοδικά τον κλάδο των chip στα χρηματιστηριακά ταμπλό, ενώ η ίδια πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς η κεφαλαιοποίησή της σκαρφάλωσε για πρώτη φορά πάνω από τα 3,5 τρισ. δολάρια, μπαίνοντας στο κλειστό κλαμπ, που μέχρι πρότινος άνηκε μόνο η Apple.

Η μετοχή της Nvidia αναρριχήθηκε στα 143,71 δολάρια και η χρηματιστηριακή της αξία εκτοξεύθηκε στα 3,525 τρισ. δολάρια. Μάλιστα, η μετοχή της ήταν επίσης ο δεύτερη μεγαλύτερη κερδισμένη από τις εισηγμένες στον S&P 500, σε μία συνεδρίαση στην Wall Street που χαρακτηρίστηκε από μεικτά πρόσημα μετά τα ιστορικά υψηλά της περασμένης εβδομάδας.

Η Nvidia είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ σε κεφαλαιοποίηση, μετά την Apple, η οποία έφτασε για πρώτη φορά το δυσθεώρητο ύψος των 3,5 τρισ. δολαρίων στις 9 Ιουλίου και πλέον αποτιμάται στα 3,6 τρισ. δολάρια. Μόλις τον Ιούνιο η Nvidia πέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3 τρισ. δολαρίων εν μέσω της φρενίτιδας με την ΑΙ και της γενικότερης «κούρσας» που έχει ξεσπάσει στα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έβγαλε αντίδραση το πετρέλαιο - Rebound σχεδόν 2%

Μικρό «διάλειμμα» μετά τα ρεκόρ για τον χρυσό

Forbes: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 4ος σε κέρδη το 2024 στο ΝΒΑ - Πόσα χρήματα «έβγαλε»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider