Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι απώλειες στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι απώλειες στη Wall Street
Ράλι άνω του 7% για General Motors και Philip Morris International. «Βουτιά» 10% για την Logitech.

Απώλειες καταγράφονται για δεύτερη σερί μέρα στην Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα αυτής της περιόδου, ενώ ανησυχία προκαλεί η αβεβαιότητα σχετικά με την απόφαση που θα παρθεί από την Fed τον Νοέμβριο για την νομισματική πολιτική της. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,46% στις 42.733 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,28% στις 5.837 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,02% στις 18.536 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της General Motors κάνει «άλμα» πάνω από 7,5% μετά την ανακοίνωση πως ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο, αναφέροντας υψηλότερα κέρδη που τις επιτρέπουν να αυξήσει στόχους «κλειδιά» του guidance για το 2024. Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,96 δολάρια έναντι 2,43 δολάρια που ήταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών της LSEG.

«Άλμα» πάνω από 7% κάνει και η μετοχή της Philip Morris International, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο γ' τρίμηνο, με αποτέλεσμα να αναθεωρεί ανοδικά το guidance για το 2024. Ειδικότερα, για το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 1,91 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 1,82 δολ/μτχ, σύμφωνα με το FactSet. Οι καθαρές πωλήσεις άγγιξαν τα 9,91 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 9,68 δισ. δολάρια.

«Βουτιά» σχεδόν 10% κάνει η μετοχή της Logitech International αφότου ανακοίνωσε τη Τρίτη την ανοδική αναθεώρηση του outlook για το 2024 μετά από ισχυρές επιδόσεις και αύξηση της ζήτησης το δεύτερο τρίμηνο. Η ελβετοαμερικανική εταιρεία τεχνολογίας αναμένει τώρα τις πωλήσεις της για ολόκληρο το έτος να κυμανθούν από 4,39 δισ. έως 4,47 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με το προηγούμενο guidance που «έβλεπε» από 4,34 έως 4,43 δισ. δολάρια.

Η Honda προχώρησε στην ανάκληση περισσότερων από 720.800 οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω ανησυχιών για βλάβη στις αντλίες βενζίνης, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων την Τρίτη. Η μετοχή της σήμερα υποχωρεί κατά 0,5%.

Η περίοδος των κερδών εντείνεται αυτή την εβδομάδα με περίπου το ένα πέμπτο των εισηγμένων στον S&P 500 να προγραμματίζει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Μέχρι στιγμής, περίπου το 19% των εταιρειών στον διευρυμένο δείκτη έχουν δημοσιεύσει αναφορές για τα κέρδη τους, με περισσότερες από επτά στις 10 να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με την FactSet. Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των Tesla και Coca-Cola την Τετάρτη και της Honeywell την Πέμπτη.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το μέλλον των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει επιβαρύνει τις αγορές μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ανέρχεται σχεδόν στο 4,20% την Τρίτη, μετά από αύξηση 11 μονάδων βάσης στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η απόδοση του διετούς σημειώνει άνοδο πάνω από 4%.

Παρόλα αυτά, η Μέρι Ντάλι, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε σε συνέδριο της Wall Street Journal πως «μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι δεν θα συνεχίσουμε τις μειώσεις επιτοκίων», καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να προστατεύσει την αγορά εργασίας από επιπλέον αποδυνάμωση. Οι επενδυτές εκτιμούν πως κατά 89% η Fed θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις 7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lockheed Martin: Αυξάνει τα κέρδη και τις προβλέψεις πωλήσεων λόγω της ισχυρής ζήτησης όπλων

Verizon: Έχασε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

Κέρδη-μαμούθ 76 δισ. δολ. για το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο το γ' τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider