Ομόλογα και δολάριο «τερμάτισαν» το ράλι του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ομόλογα και δολάριο «τερμάτισαν» το ράλι του χρυσού
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου ΗΠΑ να ενισχύονται, το ράλι του χρυσού πήρε άδοξο τέλος τη Δευτέρα.

Με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου ΗΠΑ να ενισχύονται, το ράλι του χρυσού πήρε άδοξο τέλος τη Δευτέρα, ενόψει μίας σειράς οικονομικών στοιχείων για την αγορά που θα δώσουν ενδείξεις σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Fed, που περιμένουν εναγωνίως οι επενδυτές (δείκτες για απασχόληση της ADP την Τετάρτη, δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης την Πέμπτη και έκθεση για απασχόληση την Παρασκευή).

Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός στην αγορά σποτ απώλεσε 0,2% στα 2.743,20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ παρουσίασαν σταθεροποιητικές τάσεις στα 2.755,50 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι κέρδισε 0,2% στα 33,77 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,4% στα 1.036,7 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,1% στα 1.206,02 δολάρια, έχοντας φτάσει υψηλό 10 μηνών ενδοσυνεδριακά λόγω ανησυχιών για κυρώσεις στη Ρωσία.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτινάχθηκε σε υψηλό τριών μηνών, ενώ το δολάριο κατευθύνεται στον καλύτερο μήνα του από τον Απρίλιο του 2022, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για αγοραστές από το εξωτερικό. Με τις εκλογές των ΗΠΑ να πλησιάζουν στις 5 Νοεμβρίου, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δίνουν σκληρή μάχη για να κερδίσουν τις πλέον αμφίρροπες πολιτείες.

«Πιστεύω ότι ο στόχος των 2.800 δολαρίων είναι σίγουρα εφικτός αυτή την εβδομάδα. Οι προσδοκίες μας είναι ότι οι εκλογές εμποδίζουν την τάση για πωλήσεις και, επομένως, κάθε καταλύτης για τις αγορές είναι πιθανό να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο», δήλωσε ο Ντάνιελ Γκαλί, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος στις ευρωαγορές - Κατρακύλα 26ετίας για Philips

ΗΠΑ: Δίχως νέους περιορισμούς η χρήση αμερικανικών όπλων από Ουκρανία εάν εμπλακεί η Βόρεια Κορέα

Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider