Κέρδη στην Wall Street πριν από Big Tech και μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street πριν από Big Tech και μάκρο
Ο Dow Jones κέρδισε 0,65% στις 42.387 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,27% στις 5.823 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,26% στις 18.567 μονάδες.

Επέστρεψε στα κέρδη η Wall Street την Δευτέρα, ξεκινώντας με το δεξί την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα οικονομικά μεγέθη που θα ανακοινώσουν τεχνολογικοί κολοσσοί και εξετάζουν εάν θα οδηγήσουν τον Nasdaq σε νέα ύψη αυτή την εβδομάδα. Επίσης, στο μικροσκόπιο θα μπουν και τα μάκρο: (δείκτες για απασχόληση από ADP την Τετάρτη, δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης την Πέμπτη και έκθεση για απασχόληση την Παρασκευή).

Ειδικότερα, ο Dow Jones κέρδισε 0,65% στις 42.387 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,27% στις 5.823 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,26% στις 18.567 μονάδες. Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια στις 7 Νοεμβρίου. Επίσης, 5 από τις «Εκπληκτικές 7» (Magnificent 7), δηλαδή Alphabet, Microsoft, Meta, Amazon και Apple θα ανακοινώσουν τις επιδόσεις τους.

«Δεδομένων των υψηλών αποτιμήσεων συνολικά, θα υπάρξει εστίαση στο εάν οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χτυπούν αυτούς τους αριθμούς ανάπτυξης και οι μετοχές του θα εξακολουθούν να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά», δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας και ποσοτικών στρατηγικών της Horizon Investments, Mάικ Ντίκσον.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι δυνάμεις του Ισραήλ δεν χτύπησαν όπως αναμενόταν ευρέως πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για διαταραχές στην παραγωγή, καθώς η λειτουργία της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Τεχεράνης «εξελίσσεται κανονικά» και χωρίς διαταραχές, με αποτέλεσμα η τιμή του «μαύρου χρυσού» να καταγράψει «βουτιά» πάνω από 6% στη χειρότερη ημερήσια απόδοσή του εδώ και σχεδόν 2,5 έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος στις ευρωαγορές - Κατρακύλα 26ετίας για Philips

Ομόλογα και δολάριο «τερμάτισαν» το ράλι του χρυσού

Στο κλαμπ των επιχειρήσεων με κεφαλαιοποίηση 100 δισ. δολαρίων η Palantir

gazzetta
gazzetta reader insider insider