Σταθεροποιητικά άνοιξε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικά άνοιξε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Με σταθεροποιητικές τάσεις άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές που υπεραπόδωσαν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 496,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,27%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 26 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Η μικρή ανάπαυλα από την άνοδο των προηγούμενων ημερών κρίνεται εν πολλοίς αναμενόμενη από παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι θεωρούν πως μετά την ανοδική αντίδραση η επιφυλακτικότητα των επενδυτών έχει αυξηθεί.

Κατά τους ίδιους η βραχυπρόθεσμη τάση κρίνεται στις 503 μονάδες, επίπεδα τα οποία εάν διασπασθούν θα δώσουν ανοδική κίνηση προς τις 580 μονάδες. Ομοίως, κρίσιμη θεωρείται και η ανοδική διάσπαση των 134 μονάδων του FTSE 25, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει το δείκτη έως τις 141 μονάδες.

Για να δοθεί ωστόσο το έναυσμα για μια νέα ανοδική κίνηση θα πρέπει να υπάρξουν θετικά νέα από το μέτωπο της αξιολόγησης, από το μέτωπο του προσφυγικού και από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η ανακοίνωση των οποίων θα ξεκινήσει προσεχώς.

Από τις τραπεζικές μετοχές κέρδη σημειώνει μόνο η Alpha Bank(+2,04%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-2,70%), της Eurobank (-1,02%) και της Πειραιώς (-1,41%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,60%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Audiovisual +5,26%, Κορρές+4,32%, Αλουμύλ+3,67% και Coca Cola HBC+2,35%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Unibios-7,46%, Πλαστικά Θράκης -5,11%, Τιτάν -2,83% και Frigoglass-2,73%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider