Η Opel έχει τη λύση για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Opel έχει τη λύση για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες!
Τα νέα φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα της Opel, έρχονται για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τη γύρη και τα παρελκόμενα της.

Με την άνοιξη να κάνει την εμφάνιση της, παρά τα περίεργα καιρικά φαινόμενα τα οποία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ταυτόχρονα αρχίζει και το μαρτύριο όσων πάσχουν από αλλεργίες. Ρινική καταρροή, κνησμός στα μάτια και όλα τα γνωστά συμπτώματα αρχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο, ενώ να σημειωθεί ότι περίπου 12 εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία υποφέρουν από αλλεργικό συνάχι.

Ωστόσο, όσοι ταξιδεύουν με αυτοκίνητο Opel μπορούν να θεωρηθούν τυχεροί, καθώς από το 2000, όλα τα μοντέλα της εφοδιάζονται στάνταρ με διάφορα συστήματα φίλτρων, είτε με το αρχικό φίλτρο σωματιδίων Opel, είτε με φίλτρα ενεργού άνθρακα. Πλέον όλοι οι εκπρόσωποι της γκάμας της από το 2018 και μετά, εφοδιάζονται αποκλειστικά με συνδυασμένα φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Τα εν λόγω φίλτρα αποτελούνται από δύο στρώματα, επιτυγχάνοντας να εμποδίσουν την είσοδο σωματιδίων στην καμπίνα, καθώς και να φιλτράρουν οσμές και καυσαέρια όπως το όζον, χάρη στον ενεργό άνθρακα. Τα πραγματικά καλά νέα όμως αφορούν στο ότι η γύρη εξαλείφεται σχεδόν 100%, επομένως οι αγοραστές νέων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Opel μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Να σημειωθεί επίσης ότι το υλικό του φίλτρου είναι αδιάβροχο, κάτι που εμποδίζει το πάγωμα το χειμώνα και τη δημιουργία εστίας μικροβίων. Παρά την αποτελεσματικότητα φιλτραρίσματος, δεν εμποδίζεται η επαρκής διέλευση αέρα, ενώ απαιτείται αντικατάσταση του φίλτρου μία φορά το χρόνο.

Σε πολλές περιπτώσεις, το φίλτρο συνδυασμού με ενεργό άνθρακα μπορεί να τοποθετείται εκ των υστέρων, ακόμη και σε παλαιότερα μοντέλα Opel όπως το Calibra ή το Vectra C. Η εκ των υστέρων τοποθέτηση μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη, γι’ αυτό καλό είναι να πραγματοποιείται από ειδικό.

Καλό θα ήταν επίσης κατά την περίοδο υψηλής συγκέντρωσης γύρης στην ατμόσφαιρα, η οδήγηση να πραγματοποιείται με κλειστά παράθυρα. Αυτό ωφελεί και την οδική ασφάλεια, καθώς όταν ο οδηγός φτερνίζεται, ο κίνδυνος ατυχημάτων αυξάνεται. Στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 20 μέτρα ενώ ο οδηγός φτερνίζεται, ενώ όταν το όχημα κινείται με 100 χλμ./ώρα ο οδηγός μπορεί να χάσει επαφή με το δρόμο για πάνω από 50 μέτρα.

Είθισται η μετεωρολογική υπηρεσία να ενημερώνει όταν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ήδη το Φεβρουάριο, η συγκέντρωση γύρης από τους θάμνους στο Βερολίνο ήταν υψηλότερη από ποτέ, ενώ όλο το καλοκαίρι, το πρόβλημα δημιουργείται από το γρασίδι. Παράλληλα, το αλλεργικό συνάχι μπορεί να ταλαιπωρεί τους πάσχοντες από αλλεργία από το Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Επίσης, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες πρέπει να αποφεύγουν σε μεγάλο βαθμό τις σπορ δραστηριότητες στην ύπαιθρο τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να απέχουν από λήψη φαρμακευτικής αγωγής, καθώς τα λεγόμενα αντισταμινικά προκαλούν υπνηλία. Πρέπει να αφήνουν τα ρούχα τους στο μπάνιο και όχι στο υπνοδωμάτιο, καθώς και να λούζονται το βράδυ ώστε να μη μένει η γύρη πάνω στο μαξιλάρι. Ελαφρύ πλύσιμο με χλωριούχο νάτριο πρωί και βράδυ ανακουφίζει μία ερεθισμένη μύτη, ενώ μία κομπρέσα με νερό πάνω από τα μάτια καταπραΰνει τη φαγούρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider