Βιβλίο με αποκαλύψεις για τον Σέρτζιο Μαρκιόνε!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιβλίο με αποκαλύψεις για τον Σέρτζιο Μαρκιόνε!
Συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου είναι ο Ιταλός δημοσιογράφος του Bloomberg, Τομάσο Έμπχαρντ.

Μπορεί να έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τον θάνατο του πρώην ισχυρού άντρα της FCA (Fiat Chrysler Automobiles), αυτό όμως δεν αποτρέπει άτομα τα οποία ήταν επιφορτισμένα με το σχετικό ρεπορτάζ, όπως ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Τομάσο Έμπχαρντ, από το να φέρουν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές του Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Ο Έμπχαρντ, ο οποίος επί χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ του ιταλικού ομίλου για λογαριασμό του Bloomberg, αποφάσισε να εκδώσει σε βιβλίο ορισμένα σημαντικά γεγονότα, άγνωστα στο ευρύ κοινό. Αρχικά, το πρόβλημα υγείας του Μαρκιόνε καταλαμβάνει σημαντική έκταση στις σελίδες του βιβλίου, καθώς μπορεί τελικά να απέβη μοιραίο, ωστόσο ελάχιστοι το γνώριζαν, ακόμη και λίγο πριν το «τέλος» στις 25 Ιουλίου του 2018.

«Ο πρόεδρος της Fiat Chrysler Automobiles, Τζον Έλκαν, το περασμένο καλοκαίρι δεν ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο Μαρκιόνε, παρά μόνο λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιταλός δημοσιογράφος στο βιβλίο του.

Στη συνέχεια μαθαίνουμε ότι ο Έλκαν όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον Μαρκιόνε στο νοσοκομείο της Ζυρίχης, δεν του επετράπη από τους γιατρούς η είσοδος στην μονάδα εντατικής θεραπείας, στην οποία νοσηλεύονταν ο πρώην CEO του ομίλου FCA, για λόγους ιδιωτικότητας του ασθενούς. Επανήλθε ορισμένες ημέρες αργότερα (20 Ιουλίου), όταν και τελικά ενημερώθηκε από την σύντροφο του Μαρκιόνε ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στην θέση του.

Παράλληλα, στο βιβλίο αναφέρονται αρκετές λεπτομέρειες για επιθυμίες του Σέρτζιο Μαρκιόνε, όπως η συγχώνευση με την General Motors, με μία πρόταση ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων να βρίσκεται στο «τραπέζι» από το 2015, ωστόσο να μην επιτυγχάνεται συμφωνία τελικά. Επίσης φαίνεται ότι ο Μαρκιόνε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου «Dieselgate», επιθυμούσε τη συγχώνευση με την Volkswagen στις ΗΠΑ, ωστόσο το «Wulf Project» όπως ονομάστηκε, δεν ευδοκίμησε ποτέ.

Να σημειωθεί επίσης, ότι σύμφωνα με το βιβλίο του Τομάσο Έμπχαρντ, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις ακόμη και συγχώνευση με τον όμιλο PSA, αλλά όταν τελικά ο νέος CEO του γαλλικού ομίλου, Κάρλος Ταβάρες, αποφάσισε να ξεκινήσει συζητήσεις για μία ενδεχόμενη συμφωνία, το ενδιαφέρον του Μαρκιόνε είχε εξανεμιστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider