Πρόστιμο 23,6 εκατ. δολαρίων στην Changan Ford για μονοπωλιακές πρακτικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 23,6 εκατ. δολαρίων στην Changan Ford για μονοπωλιακές πρακτικές
Η Changan Ford, μια συνεργασία της αμερικανικής Ford και της Κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Chongqing Changan, παραβίασε την κινεζική νομοθεσία κατά των μονοπωλίων.

Πρόστιμο 162,8 εκατ. γουάν ή περίπου 23,6 εκατ. δολαρίων επέβαλαν στην αυτοκινητοβιομηχανία Changan Ford οι αρμόδιες αρχές εποπτείας στην Κίνα, μετά από έρευνες που έδειξαν πως είχες υιοθετήσει μονοπωλιακές πρακτικές.

Σύμφωνα με το Reuters, από το 2013, η Changan Ford, μια συνεργασία της αμερικανικής Ford και της Κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Chongqing Changan καθόρισε τις ελάχιστες τιμές μεταπώλησης των οχημάτων της, παραβιάζοντας την κινεζική νομοθεσία κατά των μονοπωλίων.

Η αρμόδια επιτροπή για τη ρύθμιση της αγοράς -State Administration for Market Regulation (SAMR)- σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως η Changan Ford παραβίασε τους κανονισμούς καθορίζοντας ελάχιστες τιμές μεταπώλησης των οχημάτων της, στην κινεζική επαρχία της Chongqing, τα τελευταία έξι χρόνια.

Το πρόστιμο έρχεται σε μια περίοδο που μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις αμερικανικές εταιρείες να φοβούνται πως μπορεί να στοχοποιηθούν από την Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider