Ανησυχία από τη μείωση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχία από τη μείωση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Ευρώπη ακολουθεί κατά πόδας την παγκόσμια ύφεση στην αγορά αυτοκινήτων.

Μόνο ο Ιούλιος ήταν ανοδικός μήνας αναφορικά με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2019. Οι υπόλοιποι εφτά μήνες στο οκτάμηνο, ήταν πτωτικοί από 0,1 έως και 8,4%. Αντίθετα με την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, που παρουσιάζει άνοδο 9.8% το οκτάμηνο, στην Ευρώπη οι κατασκευαστές είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι μήνες του 2019 είναι πτωτικοί σε σχέση με το 2018. Η μείωση είχε ξεκινήσει με ένταση από το τέλος του 2018, καθώς οι μήνες Σεπτέμβρης, Οκτώβρης, Νοέμβρης και Δεκέμβρης ήταν έως και 23,5% πτωτικοί σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες το 2017. Συνολικά στο πρώτο οκτάμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, η μείωση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη είναι 3,2%. Χαρακτηριστικός είναι ο πίνακας που ακολουθεί.

European Sales

Οι πιο μαζικές μάρκες είναι και οι πλέον «χαμένες» στη μάχη των πωλήσεων, με τη μείωση της Nissan να φτάνει το 48% τον Αύγουστο, της Renault το 38% και της Fiat το 26%. Η VW επίσης, είχε κατά 14% μειωμένες πωλήσεις σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018.

Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο insider, η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου επίσης παρουσιάζει σημαντική ύφεση το 2019 με τις μεγαλύτερες , όπως αυτή της Κίνας, να φρενάρει σημαντικά και να πέφτει κατά 12% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αρκετά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας μιλούν για έναν ορατό κίνδυνο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η οποία δεν θα ξεκινήσει από τον κλάδο των ακινήτων και των τραπεζών όπως το 2008 αλλά από των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider