Με 400 ίππους έρχονται τα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 400 ίππους έρχονται τα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback (vid)
Οι κορυφαίες εκδόσεις των νέων Audi Q3 θα έχουν πεντακύλινδρο βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα μόλις 2,5 λίτρα.

Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς Audi Q3, η οποία για πρώτη φορά απέκτησε και έκδοση «σαν coupe» με την ονομασία Sportback, δέχτηκε τις περιποιήσεις της Audi Sport και από το τέλος του 2019 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση και με τα αρχικά RS, που σηματοδοτούν την κορυφαία από άποψη ισχύος έκδοση.

Audi RS Q3 Sportback

Για την περίσταση, κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο πολυβραβευμένος TSi πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρω , ο οποίος θα αποδίδει ισχύ 400 ίππων και ροπή 480 Nm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ η δύναμη φτάνει και στους τέσσερις τροχούς. Με τα παραπάνω δεδομένα, τα δύο νέα συμπαγή SUV της Audi επιταχύνουν σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα από 0-100 χλμ./ώρ, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Με την προαιρετική αφαίρεση του συστήματος περιορισμού, η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει στα 280 χλμ./ώρα.

Audi RS Q3 Sportback

Καθώς, όπως και η γυναίκα του Καίσαρα, τα δύο RS Q3 δεν μπορεί να είναι αλλά πρέπει και να φαίνονται γρήγορα, μια σειρά από αισθητικές αλλά και μηχανολογικές αλλαγές έχουν επιφέρει την απαραίτητα σπορ αύρα. . Η χαρακτηριστική μάσκα Singleframe στο εμπρός μέρος, δίχως χρώμα στο περίγραμμα της, δημιουργεί μία περισσότερο δυναμική εικόνα, ενώ κατεβαίνει πιο χαμηλά και απευθείας στον προφυλακτήρα RS με τις μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα. Οι λεπίδες σε σχήμα μπούμερανγκ είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για το RS Q3. Τα γονίδια RS είναι επίσης εμφανή στις επίπεδες εισαγωγές πάνω από τη μάσκα του ψυγείου.

Audi RS Q3

Το RS Q3 Sportback είναι 45 χιλιοστά χαμηλότερο από το RS Q3, ενώ και τα δύο μοντέλα έχουν έντονα νεύρα πάνω από τα τόξα των φτερών, που έχουν αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά σε σχέση με τις απλές εκδόσεις τους. Στο πίσω μέρος του αμαξώματος διακρίνουμε διπλές οβάλ απολήξεις εξάτμισης με φινίρισμα χρωμίου, διαχύτη και φωτιστικά σώματα LED τεχνολογίας, όπως και εμπρός. Στις δύο εκδόσεις τέλος, το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά.

Audi RS Q3

Τα φρένα έχουν μεγαλώσει σημαντικά και φιλοξενούνται σε τροχούς 20 ή προαιρετικά 21 ιντσών, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι ως έξτρα και κεραμικοί δίσκοι. Η ανάρτηση με γόνατα εμπρός και τέσσερις συνδέσμους πίσω μπορεί να αναβαθμιστεί με την προσθήκη ενεργών αμορτισέρ, ενώ διαθέτει πολύ πιο σπορ ρυθμίσεις σε σχέση με τα απλά μοντέλα.

Audi RS Q3

Στο εσωτερικό τα δύο κορυφαία Q3 τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα τους με τα σπορ καθίσματα σε μαύρο δέρμα και Alcantara, που φέρουν το λογότυπο RS. Η μονάδα ελέγχου του κλιματισμού, η κεντρική κονσόλα και η οθόνη αφής του MMI έχουν κλίση δέκα μοιρών προς τον οδηγό, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης πιεστικού διακόπτη για την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (Audi Virtual Cockpit) έχει ειδική σχεδίαση και ενδείξεις RS, που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την πίεση των ελαστικών, τη ροπή, την ισχύ, τους χρόνους γύρου πίστας, τις δυνάμεις g καθώς και μετρήσεις επιτάχυνσης.

Τα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία το τελευταίο τρίμηνο του 2019, σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider