To Fiat των 10.000.000 ευρώ (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Fiat των 10.000.000 ευρώ (pics)
Όντας μοναδικό και πανάκριβο, είναι κλεισμένο σε ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης στον Καναδά.

Μπορεί ένα Fiat των 10.000.000 ευρώ να μοιάζει ανέκδοτο, ωστόσο είναι και μοναδικό και πραγματικό. Δεν είναι όμως παραγωγής, καθώς στην ουσία πρόκειται για προσομοιωτή.

Έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργεί σε 9 άξονες κίνησης, ο νέος εξομοιωτής αποτελεί state of the art υλοποίηση στο συγκεκριμένο τομέα, δίνοντας τη δυνατότητα απόλυτα πραγματικής αίσθησης οδήγησης. Το συνολικό κόστος επένδυσης για τη δημιουργία του ξεπέρασε το 10,1 εκ. δολάρια.

Fiat 10 m dollar simulator

Ο νέος εξομοιωτής της FCA λειτουργεί με πραγματικά δεδομένα διαδρομών και έχει τη δυνατότητα να παράσχει στους μηχανικούς στοιχεία για τη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Τα περισσότερα αντίστοιχα συστήματα διαθέτον μόνο 6 άξονες κίνησης, ενώ αυτό της FCA εκμεταλλεύεται 9. Παράλληλα ο πανάκριβος αυτός εξομοιωτής ενσωματώνει και μία ακόμα εντυπωσιακή καινοτομία. Η όλη κατασκευή βάρους 4,5 τόνων στηρίζεται πάνω σε ένα στρώμα αέρα, επιτρέποντας την εξαιρετικά ομαλή και αθόρυβη κίνησή του σε όλες τις κατευθύνσεις.

Ο εξομοιωτής μπορεί να προσομοιώσει οποιοδήποτε όχημα, οδόστρωμα και περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα να δοκιμαστούν σε διάφορες συνθήκες συστήματα όπως το ABS και το ESP, αλλά και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS).

Fiat 10 m dollar simulator

Η σημαντική αυτή επένδυση της FCA αναμένεται να αποδώσει τεράστιο όφελος όσον αφορά στη μείωση του χρόνου και του κόστους εξέλιξης νέων μοντέλων, τόσο για τη Fiat όσο επίσης και για τις Jeep, Alfa Romeo και φυσικά της Chrysler.

Ο εξομοιωτής αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του νέου εργαστηρίου δυναμικής συμπεριφοράς οχημάτων που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Fiat Chrysler Automobiles στον Καναδά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider