Αυτά είναι τα πρώτα τουρκικά αυτοκίνητα του Ερντογάν (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα πρώτα τουρκικά αυτοκίνητα του Ερντογάν (pics & vid)
Δύο ηλεκτρικά μοντέλα, ένα SUV και τετράθυρο coupe sedan, θα αποτελέσουν τα πρώτα μοντέλα της εθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας TOGG της Τουρκίας.

Η εκδήλωση για την αποκάλυψη των πρώτων αυτοκινήτων αμιγώς τουρκικής κατασκευής από την κοινοπραξία TOGG, σήμερα Παρασκευή 27 Δελεμβρίου, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές κολοσσιαίων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών. Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίο Ερντογάν, πλαισιωμένος από όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, στο ρόλο του παρουσιαστή των δύο πρωτότυπων μοντέλων που δημιουργήθηκαν από το ιταλικό studio Pininfarina.

TOGG

Τα δύο μοντέλα φέρουν την εμπορική ονομασία TOGG και θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από το 2021 στο εργοστάσιο που θα θεμελιωθεί στις αρχές του 2020, στην πόλη Bursa. Η επένδυση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι της τάξης των 3.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την παραγωγή πέντε μοντέλων συνολικά έως το 2030 και συνολική δυναμικότητα 175.000 οχημάτων ετησίως.

TOGG

Το πρώτο όχημα της TOGG θα είναι ένα συμπαγές SUV της κατηγορίας C. Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες αλλά και στο σχετικό video, πρόκειται για ένα σύγχρονο σχεδιαστικά μοντέλο και μάλιστα σε μια κατηγορία με τεράστια δυναμική πωλήσεων, όπως αυτή των SUV. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα έχει δύο εκδόσεις, με αυτονομία 300 και 500 χιλιομέτρων και εκδόσεις με ισχύ 200 ή 400 ίππων. Οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτιστούν κατά 80% σε διάστημα μισής ώρας, με τη χρήση ταχυφορτιστή.

TOGG

Το τουρκικό SUV δεν προορίζεται μόνο για την εγχώρια αγορά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις ασφαλείας της E.E., καθώς αναμένεται να αποσπάσει 5 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας από τον οργανισμό αξιολόγησης Euro NCAP/.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ στους επενδυτές που ετοιμάζουν την τουρκική βιομηχανία αυτοκινήτου, με μεγάλα φορολογικά κίνητρα, δωρεάν παροχή των απαραίτητων εκτάσεων γης, μειωμένα επιτόκια δανεισμού και εγγύηση αγοράς 30.000 οχημάτων μέχρι το τέλος του 2035 από το τουρκικό δημόσιο. Οι επενδυτές από την πλευρά τους υποχρεούνται να παράσχουν τουλάχιστον 550.000.000 δολάρια σε μετρητά ως κεφάλαιο μέχρι το τέλος του 2023.

TOGG

Αν κρίνουμε πάντως τόσο από την τελετή παρουσίασης, όσο και από τις προδιαγραφές των δύο μοντέλων, το εγχείρημα μοιάζει κάτι περισσότερο από σοβαρό. Τόσο, που μάλλον είναι καταδικασμένο, σε βάθος χρόνου, να πετύχει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider