Σκέρτσος: Ο κυβερνητικός «οδικός χάρτης» του 2025 περιλαμβάνει 172 επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκέρτσος: Ο κυβερνητικός «οδικός χάρτης» του 2025 περιλαμβάνει 172 επενδύσεις
Ο Υπουργός Επικρατείας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τους Στρατηγικούς Στόχους των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης όλων των Υπουργείων όπως αποτυπώνονται και αναλύονται στα Προσχέδια των Ετήσιων Σχεδίων για το 2025.

Τους Στρατηγικούς Στόχους των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης όλων των Υπουργείων όπως αποτυπώνονται και αναλύονται στα Προσχέδια των Ετήσιων Σχεδίων για το 2025, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος.

Ο κυβερνητικός «οδικός χάρτης» του 2025 περιλαμβάνει 172 επενδύσεις, από τις οποίες οι 38 είναι νέες και 151 μεταρρυθμίσεις με περισσότερες από τις 100 να αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας και στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό και διαρθρωτικό σχέδιο που συμφωνήθηκε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και παρουσιάστηκε σήμερα από το Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Το 1/3 των μεταρρυθμίσεων, 46 από τις 151 μεταρρυθμίσεις, είναι νέες. Η πλειονότητα των δράσεων των προσχεδίων αφορά την Παραγωγική και Κοινωνική Ελλάδα, ενώ νέοι οριζόντιοι στόχοι που θέτει η κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων η περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της βίας (αθλητικής, ανηλίκων, ενδοοικογενειακής), η στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών, οι πολιτικές ισότητας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, των νέων και των ατόμων με αναπηρία, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και η κυβερνοασφάλεια.

Στον κυβερνητικό και νομοθετικό σχεδιασμό έχει ενσωματωθεί επίσης ο προγραμματισμός για την υλοποίηση των 45 μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη φετινή ΔΕΘ και τα ορόσημα που πρέπει να εκπληρώσουμε ενόψει των επόμενων αιτημάτων πληρωμής από το ΤΑΑ. Τα τελικά ΕΣΔ θα είναι έτοιμα το Νοέμβριο ώστε να διαμορφωθεί το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2025 και το οποίο θα εγκριθεί στο υπουργικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Άνοδος ΑΕΠ κατά 50 δισ. έως το 2028 – Επιπλέον «χώρος» 4 δισ. στο Μεσοπρόθεσμο 2024 -2028

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο - Μεσοπρόθεσμο, δημογραφικό, εγκληματικότητα στην ατζέντα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider